Hareketli görüntülerin reklamlar üzerindeki etkisinin incelenmesi
Study of the effect of moving images on advertisements
  1. Tez No: 492059
  2. Yazar: BATURHAN AKÇAYOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜLER ERTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Reklam, Görsel Öğeler, Hareketli Görüntüler, Reklam Mecraları, Advertisement, Visual Elements, Motion Images
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Reklamlar, iletişimin en güçlü ögeleri ve hayatımızın vazgeçilmez bir olgusudur. Tüketimin hızlı artması reklamları doğrudan etkilemektedir. Reklamlar, günlük yaşamda insanların karşısına çeşitli noktalarda, farklı yöntemlerle ve sıkça çıkmaktadır. Dijital çağın sağladığı olanakları kullanarak, belirli amaçlar doğrultusunda kitleleri etkilemeyi, yönlendirmeyi ve amaca yönelik harekete geçirmeye hedefler. Teknolojik araçların çeşitliliği ve yaşamın odak noktasında olmaları reklamlar açısından hareketli görüntülerin kullanılması doğru reklam stratejisidir. Haraketli görüntülerde kullanılan teknikler, hedef kitlenin duygu ve düşüncelerini doğrudan etkiler. Reklamlarda kullanılan hareketli görüntüler ses ve müzikle birleşince duygusal bir etki oluşturur. Bu etki reklam mesajlarının hatırlanması, bilinmesi ve dikkat çekmesi açısından önemlidir. Bu tez içerik olarak, reklam ve hareketli görüntü kavramlarını tarihsel süreçlerinde inceleyerek ulaştıkları noktaları ve birlikte kullanıldıklarında hareketli görüntülerin reklamlar üzerindeki etkisinin nasıl olduğunun yorumlanmasıdır.
Özet (Çeviri)
Advertisement is one of the strongest source of communication and an indispensable element of our lives. The rapid increase in consumption is directly effects advertisement. Advertisements often come out in different ways, in different ways, and frequently faced by consumers in everyday life. Advertisement aims to influence, direct and motivate the masses in the direction of certain goals by using the facilities provided by the digital age. The variety of technological tools and the focus of life is the right advertising strategy to use moving images in terms of advertisements. The techniques used in motion images directly affect the feelings and thoughts of the target. The sound and music used in advertisements are important as an emotional stimulus for remembering, knowing and attracting advertising messages. This thesis examines the concepts of advertising and moving images in their historical process and interprets the points they reach and the effect of the moving images on advertisements when they are used together.