Szasz-Mirakyan-beta operatörlerinin yakınsaklık özellikleri
Convergence of Szasz-Mirakyan-beta operators
- Tez No: 492773
- Danışmanlar: DOÇ. DR. DANYAL SOYBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Durrmeyer Operatör, Bernstein Operatör, Szasz-Mirakyan Operatör, Szasz-Mirakyan-Beta operatörü, Szasz-Mirakyan-Beta-Stancu Operatör, Durrmeyer operator, Bernstein operator, Szasz-Mirakyan operator, Szasz-Mirakyan-Beta operator, Szasz-Mirakyan-Beta-Stancu operator
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu tez, yaklaşım teorisinin önemli bir konusu olan Szasz-Mirakyan-Beta operatörlerinin yakınsaklık özellikleri ile ilgili bazı çalışmaların bir derlemesi olup, dört bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, çalışmanın tarihçesinden ve amacından bahsedilmiştir. Birinci bölümde, bazı temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde, Szasz-Mirakyan operatörlerinin yakınsaklık özellikleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde, Szasz-Mirakyan-Beta-Stancu operatörlerinin yakınsaklık özellikleri incelenmiştir. İkinci ve üçüncü bölüm literatürde bilinen teoremlerden oluşturulmuştur. Dördüncü bölümde, sonuç ve öneriler hakkında bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis, a compilation of some studies related to Szasz-Mirakyan-Beta operators' convergency properties which is an important theme in approximation theory, consists of four chapters. In the introduction chapter, the brief history and the aim of the study are mentioned. In the first chapter, some basic definitions and theorems are given. In the second chapter, convergency properties of Szasz-Mirakyan operators are investigated. In the third chapter, the estimations of convergence of Szasz-Mirakyan-Beta-Stancu operators, are examined. While constructing second and third chapters, some well-known theorems in the literature are used. In the fourth chapter, it was mentioned about the conclusions and recommendations.