Termal turizm girişimciliği üzerine bir araştırma Balıkesir örneği
A research i̇nto thermal tourism entrepreneurship Balıkesir
  1. Tez No: 497928
  2. Yazar: GAMZE ÇİFTÇİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BURHAN AYDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık Turizmi, Termal Turizm, Girişimcilik, Girişim, Balıkesir, Health Tourism, Thermal Tourism, Entrepreneurship, Enterprise, Balıkesir
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Balıkesir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu çalışma, Balıkesir'de ki termal turizm girişimcilerinin, yeterli sayıda ve kalitede kaynak zenginliğine rağmen bu zenginliği yatırıma dönüştürmedeki yetersizliği dikkate alınarak, termal girişimcilerin bu alanla ilgili sorunlarını, sektöre bakış açılarını öğrenmek amacıyla yapılmıştır. Bu amaca ulaşabilmek için termal turizm ve girişimcilik konularıyla ayrıntılı bir literatür çalışması yapıldıktan sonra nitel araştırma yöntemi çerçevesinde durum (örnek olay) çalışması yapılmıştır. Bu çalışmada araştırmanın örneklemini Balıkesir'de faaliyet gösteren 3 termal turizm girişimcisi oluşturmaktadır. Bu girişimcilerle yüz yüze görüşme tekniği kullanılarak daha önceden hazırlanmış yarı yapılandırılmış anket sorularına verilen cevaplarla veriler toplanmış ve elde edilen veriler betimsel analiz tekniği ile analiz edilmiştir. Araştırma sonuncunda Balıkesir'deki termal turizm girişimcilerinin sektörle ilgili yeterli bilgi donanımına sahip olmasına rağmen, termal hizmetin bilinçsiz yapıldığı, yasal ve bürokratik işlemlerin işletme sahiplerinin çalışmalarını yeterli ölçüde desteklemediği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study was carried out in order to find out the problems of thermal entrepreneurs in Balıkesir and to get their points of view into the sector considering the inadequacy of the thermal tourism entrepreneurs in transforming this wealth into investment in spite of sufficiency and richness of qualityresources. So as to achieve this aim, a detailed literature study on thermal tourism and entrepreneurship was carried out and then a case study was conducted within the scope of qualitative research methodology. In this study, the sample of the research is composed of 3 thermal tourism entrepreneurs operating in Balıkesir. By using the face-to-face interview technique with these entrepreneurs, data was collected through the answers given in previously prepared semi-structured questionnaires and then the data obtained was analyzed by descriptive analysis technique. As a result of the study, it has been concluded that although the thermal tourism entrepreneurs in Balıkesir have adequate knowledge about the sector, the thermal service iscarried out in an unconscious way and legal and bureaucratic transactions donot adequately support the work of business owners.