İnternetten alışverişin Türkiye ile Almanya'daki lojistik sektörü ve şirketler üzerindeki etkileri
The effects of e-commerce on Turkish and German logistics and companies
  1. Tez No: 498841
  2. Yazar: YONCA NİL SOLMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FATMA AYANOĞLU ŞİŞMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnternetten alışveriş, Lojistik, Türkiye, Almanya, E-commerce, Logistics, Turkey, Germany
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Genel İşletmecilik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Genel İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Günümüzde sürekli gelişen teknoloji sistemleri, artan bilinçli müşteri, bu müşterileri mutlu etmek için gerekli olan hizmet kalitesi gibi faktörler internetten alışverişin gelişmesinde büyük önem taşımaktadır. Üretim ve ürün çeşitliliği ile beraber kurulan internetten alışverişe destek veren lojistik merkezleri hızlandırmaya yönelik girişimleri beraberinde getirmiştir. Lojistik kavramı ile tanımlanan alışveriş sadece taşıma ve depolama süreçleriyle sınırlı değildir. Almanya ve Türkiye'nin ve coğrafi, ekonomik ve demografif konumu, lojistik hizmetlerdeki en büyük rolü oynamaktadır. Gelecekte Türkiye'nin bu sektörde daha da önemli bir konuma sahip olacağı görülmektedir. Bu Bu tezin amacı, internetten alışverişin Türkiye ile Almanya'daki lojistik sektörü ve şirketler üzerindeki etkilerini belirlemektir.
Özet (Çeviri)
E-commerce turnover is increasing tremendously, with the availability of enhanced technologies and associated tools, growing consciously customers and customer service quality. Production, wide variety of product range along with online shopping market enforced logistic centres to further growth. Logistics are not only limited to the basic terms of stock storage and transportation. Economic, geographic and demographic conditions are the key drivers of logistics servicing of Germany and Turkey. In future state, Turkey will play a significant role belong that market. The purpose of the thesis is to determine the impact of e-commerce to logistics of Turkey and Germany.