Kütahya ili pis su toplama şebekesi hidroloği
Hydraulics of wastewater collections networks for Kütahya provience
- Tez No: 50096
- Danışmanlar: PROF.DR. MUSTAFA YILMAZ KILINÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Ayrık Kanalizasyon Sistemi, Boru Şebekesi Hesapları, Kutter Formülü, Separated Sewer System, Pipe Line Calculations, Kutter Formula
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 49
Özet
IV ÖZET Kütahya İli Pis Su Toplama Şebekesi Hidroliği Gökhan Ongun Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Danışman: Prof. Dr. Mustafa Yılmaz Kılınç Son zamanlarda, pis suların ve yağmur sularının atılması birleşik kanalizasyon sistemi yerine ayrık kanalizasyon sistemi ile yapılmaktadır. Bu çalışma, pis suların yağmur sularından ayrı bir sistemle atılması için gerekli tüm bilgileri içermektedir. Aynk kanalizasyon sistemi için proje çalışmalarına esas teşkil eden gerekli tüm verilerin bulunması ve nasıl elde edildiği ayrıntılı şekilde açıklanmaktadır. Boru şebekesi hesapları için Kutter formülü kullanılmıştır. Projelendirme ve hesaplama sırasında gerekli tablolara yer verilmiştir. Tüm verilerin, formüllerin, tabloların daha kolay şekilde anlaşılabilmesi için çalışmanın sonunda Kütahya İli Merkez llçesi'nin bir paftası hesaplarıyla birlikte örnek olarak sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Hydraulics Of Wastewater Collection Networks For Kütahya Provience Gökhan Ongun Master Science Thesis, Civil Engineer Department Instructor: Prof. Dr. Mustafa Yılmaz Kılınç Recently, separated sewer system has been constructed instead of composite sewer system to discharge sanitary sewer waters and storm sewer waters. This study includes the all informations to discharge of sanitary sewer waters with separated sewer system from storm sewer waters. Main basis of design to project works for separated sewer system how to find and obtain datas are explained in detail. Kutter formula is used for pipe line calculations. Required tables are given while project and calculation. Additional, necessary datas, formulas and tables to understand easily for separated system project, Kütahya City Center Administrative one sheet is submitted with calculations at the end of this study.