İş tatmini ve motivasyon araçlarının çalışanlar üzerindeki etkilerinin araştırılması
Investigation of job satisfaction and motivation management effects on employees
  1. Tez No: 503257
  2. Yazar: AYŞEGÜL KARADAVUT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA KÖKSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş tatmini, Motivasyon, Motivasyon Araçları, Job satisfaction, motivation, motivation tools
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Avrasya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Günümüzde küreselleşme hızının gittikçe artması işletmelerde rekabetin daha çok artmasına yol açmıştır. Bir işletmenin en önemli sermayesi insan faktörüdür. Bu nedenle işletmeler çalışanların nasıl daha etkili ve verimli olabileceği üzerinde odaklanmıştır. İşinden tatmin olan ve motivasyonu yüksek olan çalışanlar daha etkili ve verimli olduğu için iş tatmini ve motivasyon kavramları hem çalışanlar hem de işletme açısından çok önemlidir. Bu araştırmanın temel amacı, iş tatmini ve motivasyonun çalışanlar ve işletmeler açısından önemini vurgulamaktır. Bunun için araştırmanın ilk iki bölümünde iş tatmini ve motivasyon kavramları ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Araştırmanın uygulama bölümünde ise çalışanların iş tatminini etkileyen faktörlerin demografik değişkenler arasındaki ilişkisi incelenmiştir. Bu araştırmada anket yöntemi kullanılmış ve uygulamanın değerlendirilmesi için istatistiksel analiz yönteminden yararlanılmıştır. Araştırmadan sağlanan bulgulara göre bazı sonuçlara ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Today, competition in the increasing globalization of business has led to more rate increase. A company's most important capital is the human factor. Therefore, how the employees focused on business can be more effective and efficient. Employees with higher job satisfaction, motivation and job satisfaction and motivation for the concept to be more effective and efficient is very important in terms of both running businesses. The main objective of this research is to emphasize the importance of job satisfaction and motivation of employees and businesses. In the first two chapters of job satisfaction and motivation for this research concepts are explained in detail. In the practical part of the study the relationship between demographic variables of factors affecting job satisfaction of employees are examined. This research method used in the survey and statistical analysis methods were utilized to evaluate the application. According to the findings provided some research results and conclusions.