Termal turizmde müşteri ilişkileri yönetiminin önemi: Kızılcahamam örneği
Importance of customer relations management in thermal tourism: The example of Kızılcahamam
  1. Tez No: 503265
  2. Yazar: GÖZDE ACUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METE SEZGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, termal, müşteri ilişkileri, Tourism, thermal, customer relations
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 196
Özet
''Termal Turizmde Müşteri İlişkileri Yönetiminin Önemi: Kızılcahamam Örneği'' isimli yüksek lisans tez çalışmasının amacı müşteri ilişkileri yönetiminin son dönemlerde adından sıkça bahsettiren bir alternatif turizm çeşidi olan termal turizme katılan müşteriler üzerindeki etkilerinin analiz edilmeye çalışılmasıdır. Çalışma 6 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde turizmden genel anlamda bahsedilmiştir. İkinci bölümde ise sağlık turizmi kapsamında termal turizmin özelliklerinden, çeşitlerinden ve sağlık açısından faydalarından, Turizm Bakanlığı'nın konuyla ilgili faaliyetlerinden bahsedilmiştir. Termal turizmin Dünya ve Türkiye için gelişimi, Türkiye'deki termal turizmin günümüzdeki yeri üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde turizm sektöründe müşteri ilişkileri yönetimi ve turizmdeki öneminden bahsedilmiştir. Çalışmanın dördüncü bölümünde problem durumu ortaya konularak bu problem çerçevesinde ele alınan çalışmanın amacı, önemi, sınırlılıkları, araştırmanın modeli, çalışma grubu, veri toplama araçları, verilerin toplanması ve analiz aşamaları ve kullanılan ölçekler verilmiştir. Beşinci bölümde araştırmanın bulgularına yer verilmiştir. Altıncı bölümde ise bu bulgular ışığında varılan sonuçlar ortaya konmuş, bu sonuçlar yorumlanarak gerek mevcut durumun iyileştirilmesi için, gerekse gelecekte alanla ilgili çalışma yapmak isteyenler için çeşitli öneriler getirilmiştir. Kaynakça bölümünde çalışmada faydalanılan eserler ile ilgili künyeler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this master thesis“Importance of Customer Relations Management in Thermal Tourism: The Example of Kızılcahamam”is trying to analyse the effect of customer relations management on the customers enjoying the thermal tourism which is an alternative tourism kind mentioned most often recently. The study consists of six parts. In the first part, tourism is mentioned generally. In the second part, the features of thermal tourism, its kinds, its benefits for health, and activities of the Ministry of Tourism about the subject are mentioned within the context of health tourism. Development of thermal tourism for the World and Turkey, and present place of thermal tourism in Turkey are mentioned. In the third part, the customer relations management in tourism sector and its importance in tourism are mentioned. In the fourth part of the study the status of the problem was determined and aim, importance, boundedness, research model, study group, data gathering instruments, gathering the data and analyse levels and used scales of the study in terms of this problem are given. Findings of the study is studied in the fifth part. In the sixth part, conclusions according to the findings are presented, these conclusions are commented and some advices are given to improve the present situation and for those who want to study in the field in the future. In bibliography part, the sources made use of for thisstudy were given.