Kamu diplomasisi: Aktörler, türler, araçlar ve teknikler bakımından bir inceleme
Public diplomacy: A review of actors, types, tools and techniques
  1. Tez No: 504830
  2. Yazar: HASAN EYÜPOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYBİKE ÖZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Public Relations, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: kamu diplomasisi, siyasal iletişim, aktörler, türler, araçlar, teknikler, public diplomacy, political communication, actors, types, tools, techniques
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 159
Özet
İletişim tüm canlıların anlaşması için üretilmiş ortak bir dil olarak insanlığın da anlaşmasını sağlayan bir araç olmuştur. Milletlerin oluşturduğu devletler, siyasal iletişimin güçlenmesi sonrasında birbirleri ile diplomasi vasıtasıyla temas kurarken, yabancı ülkelerin halklarıyla da kamu diplomasisi vasıtasıyla iletişime geçmektedirler. Kamu diplomasisi, devletlerin yabancı halklara ulaşma konusunda izledikleri ve her geçen gün önemi artan bir diplomasi dalıdır. Türkiye de özellikle 2002 yılı ve sonrasında yabancı halkların zihinlerinde sahip olduğu olumsuz imajı silmek ve yeni bir imaj oluşturabilmek için profesyonel kamu diplomasisi çalışmalarına hız kazandırmıştır. Bu çalışmanın amacı on beş yıllık Ak Parti hükümetleri döneminde Türkiye'de kamu diplomasisi faaliyetlerinin yaşadığı değişim ve gelişimleri ortaya koymaktır. Çalışmada, Türkiye'de kamu diplomasisinde yaşanan değişim ve gelişim kamu diplomasisi aktörleri, türleri, araçları ve teknikleri bakımından dört bölümde ele alınmıştır. Çalışmanın sonucunda Türkiye'deki kamu diplomasisi araçları ve tekniklerinin gelişim gösterdiği saptanmıştır. Bunun yanı sıra kamu diplomasisi aktörleri ve türleri içerisinde bulunan bazı kamu diplomasisi faaliyetlerinin de gelişime ihtiyaç duyduğu görülmüştür. Türkiye'deki kamu diplomasisi faaliyetlerinin gelişimini içeren bu çalışmada, Bilgi ve Belge Kaynaklarının Kullanılması Yöntemi kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
Communication has become a tool for the agreement of humanity as a common language produced for the agreement of all living things. The states formed by the nations are in contact with the peoples of the foreign countries through public diplomas while they are in contact with each other through diplomacy after the strengthening of political communication. Public diplomacy is a diplomacy that states are watching for reaching foreign peoples and increasing every day. Turkey also erase the negative image they have in their minds of foreigners, especially after 2002, and has accelerated its public and professional public diplomacy efforts to create a new image. The aim of this study was to fifteen-year period, the AK Party government is to reveal the changes and development of public diplomacy activities in Turkey. In this study, changes and developments taking place in Turkish public diplomacy, public diplomacy actors, types, tools and techniques are discussed in four sections. In the result in Turkey it was determined to show the development of public diplomacy tools and techniques. In addition, some public diplomacy activities in public diplomacy actors and genres need to be improved. In this study, including the development of public diplomacy activities in Turkey, the method of Using Information and Document Resource was used.