İslam Aile Hukukunda nişanlanma ve evlilik akdi esnasında ortaya çıkan çağdaş problemler
Contemporary problems during the adoption and marriage of the Islamic Family Law
- Tez No: 504954
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT ŞİMŞEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: aile hukuku, nişanlılık, evlilik ve çağdaş fıkıhçılar, family law, engagement, marriage, contemporary jurists
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İslam Hukuku Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu asırda dünyanın küreselleşmesine bağlı birçok evlilik ve nişanlılık türü ortaya çıkmış ve yaygınlaşmıştır. Yazılmış olan tez günümüz aile hukuku problemlerinden nişanlılık ve evlilik ile ilgili olan mevzuları incelemektedir. Bu amaçla yaptığımız çalışma bir giriş, iki bölüm ve bir sonuçtan oluşmaktadır. Giriş bölümünde aile hukuku üzerinde durulmuş, aile hukukun önemi ve amacına yer verilmiştir. Birinci bölüm nişanlılık kavramından bahsedilmiş ve sonra nişanlılık akdi esnasında çıkan çağdaş problemler üzerinde durulmuştur. İkinci bölüm evlilik kavramından bahsedilmiş ve sonra evlilik akdi esnasında çıkan çağdaş problemler üzerinde durulmuştur. Bu araştırma neticesinde şeri hükmü ortaya koymak suretiyle, uygun çözüm yolları bulmak daha kolay olacaktır. Yer aldığı ''Sonuç'' bölümü ile çalışma sona ermiştir.
Özet (Çeviri)
In this century, many types of marriage and engagement related to the globalization of the world have emerged and become widespread. The thesis that has been written examines the issues related to marriage and engagement from today's family law problems. The study we have done for this purpose; an entry, two parts and a result. In the introduction, family law was emphasized and the purpose of family law was mentioned and its purpose was given The first part mentions the concept of engagement and then focuses on contemporary problems that emerged during engagement. The second part mentions the concept of marriage and then focuses on the contemporary problems that arise during marriage. As a result of this research, it will be easier to find suitable remedies by proving the shari'a provision. With the '' Conclusion '' section the study ended.