Grafik tasarım disiplinlerinde temel sanat eğitiminin etkileri
The effects of basic art education on graphic design
  1. Tez No: 505057
  2. Yazar: GÖZDE BURCU TOP
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NURİ SEZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Güzel Sanatlar, Education and Training, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Grafik Tasarım, Eğitim, Temel Sanat Eğitimi, Temel Tasarım Eğitimi, Grafik Tasarım Eğitimi, Graphic Design, Education, Basic Art Education, Basic Design Education, Graphic Design Education
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Temel sanat eğitimi, lisans düzeyinde grafik tasarım eğitimi alan bireylere verilmekte olan bir eğitimdir. Ancak grafik tasarım bölümlerinde eğitim veren eğitimciler ve grafik tasarım sektöründe çalışan diplomalı ve diplomasız (alaylı) bireylerce bu eğitimin yapılan tasarımlara ve tasarımcılara etkilerinin tartışıldığı gözlemlenmiştir. Bu çalışmada, temel sanat eğitiminin grafik tasarımcının eğitimi için yetersiz bulunduğu izlenimi doğrultusunda, temel sanat eğitiminin kapsamları grafik tasarım disiplinleri ile birlikte incelenmiş ve bu eğitimin etkin bir biçimde verildiği varsayılarak grafik tasarım disiplinlerinde ne ölçüde etkisi olduğu araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Graphic design students take basic art education as a part of their undergraduate degree. Despite this, the effects of such education on the designers and their work has previously not been discussed by educators or the commercial graphic design community. This thesis moves from the impression that basic art education is insufficient for the education of designers, and investigates the scope of basic art education from a perspective of graphical design as well as its impact on the graphic design disciplines.