Toplam kalite yönetimi ve insan kaynakları ilişkisi
Total quality management and human resources relationship
  1. Tez No: 505076
  2. Yazar: TALHA KÜRŞAT KARTA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖZKAN ÜNVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kalite, Toplam Kalite Yönetimi, İnsan Kaynakları, İnsan Kaynakları Yönetimi, Quality, Total Quality Management, Human Resources, Human Resources Management
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ufuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Küreselleşme yönünde ilerleyen ve hızla değişen günümüzde, ülkeler ve işletmeler arasında rekabette hız kazanarak artmaktadır. Bilgi çağı olarak da adlandırılan günümüz koşullarında büyük bir değişime sürüklenen işletmeler için oluşan bu şartlar çerçevesinde entelektüel sermaye en önemli rekabet aracı olarak görülmektedir. İşletmelerin rekabet ortamında üstünlük sağlayabilmeleri için toplam kalite yönetimi ve insan kaynakları yönetimi gibi birtakım yeni yönetim anlayışlarını stratejik destek olarak kabul etmeleri gerekmektedir. Bu çalışmada günümüz işletmelerinin başarıyı yakalamalarında önemli bir yere sahip olan toplam kalite yönetimi ve insan kaynakları yönetimi kavramları ele alınarak, aralarındaki ilişki kuramsal ve uygulamalı olarak ele alınmıştır. Bu bağlamda anket yöntemi kullanılarak bir alan araştırması yapılmıştır. Toplam kalite yönetimi ile insan kaynakları yönetiminin birbiriyle olan etkileşimleri incelenerek genel bir bakış açısının oluşturulması hedeflenmektedir.
Özet (Çeviri)
In today's rapidly changing and globalized world, competition between countries and businesses is accelerating. In today's conditions, also referred to as the information age, intellectual capital is seen as the most important means of competition within these conditions, which are created for a large change-driven enterprises. Businesses need to recognize some new management approaches such as total quality management and human resources management as strategic support in order to gain superiority in a competitive environment. In this study, the concepts of total quality management and human resources management which have an important place in the successful catching of today's businesses are discussed and the relationship between them is theoretically and practically. In this context, a field survey was conducted using the survey method. It is aimed to establish a general perspective by examining the interactions between total quality management and human resources management.