Analysis of cylindrical reflector antennas in the presence of circular radomes by complex source oual series approach
Dairesel radomlu silindirik yansıtıcı antenlerin karmaşık kaynak ikili seriler yaklaşımıyla analizi
  1. Tez No: 50530
  2. Yazar: TANER OĞUZER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYHAN ALTINTAŞ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Silindirik yansıtıcı antenler, radyasyon, radom, ikili seri denklemleri. iv, Cylindrical reflector antennas, Radiation, Radome, Dual series equations. m
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET DAİRESEL RADOMLU SILINDIRIK YANSITICI ANTENLERİN KARMAŞIK KAYNAK-İKİLİ SERİLER YAKLAŞIMIYLA ANALİZİ Taner Oğuzer Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Doktora Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayhan Altıntaş Kasım 1996 Silindirik yansıtıcı antenlerden radyasyon her iki H and E polarizasyonlar için hassas bir biçimde analiz edildi. Problem önce ikili seri denklemleriyle formüle edildi ve sonra Riemann- Hubert tekniğiyle düzenlileştirildi. Sonuçtaki ma tris denklemi nümerik olarak garantili hassasiyetle çözüldü. Kaynak kazancı analize karmaşık kaynak noktası yöntemiyle dahil edildi. Pek çok karakter istik örnekler önden ve kaydırılmış beslemeli yansıtıcı anten geometrileri için aynı yöntemle elde edildi ve yüksek frekans teknikleriyle bazı karşılaştırmalar yapıldı. Kazanç ve radyasyon gücü özellikleri üzerinde de çalışıldı. Ayrıca, sonuçlar moment yöntemi ve fiziksel optik çözümleriylede karşılaştırıldı. Daha sonra yansıtıcıyı çevreleyen dairesel radom durumu düşünüldü. Yansıtıcı ile or tak merkezli radomlar önce sınandı ardından da ortak merkezli olmayan radom- lar incelendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF CYLINDRICAL REFLECTOR ANTENNAS IN THE PRESENCE OF CIRCULAR RADOMES BY COMPLEX SOURCE-DUAL SERIES APPROACH Taner Oğuzer Ph. D. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ayhan Altıntaş November 1996 The radiation from cylindrical reflector antennas is analyzed in an accurate manner for both H and E polarization cases. The problem is first formulated in terms of the dual series equations and then it is regularized by the Riemann- Hilbert Problem technique. The resulting matrix equation is solved numerically with a guaranteed accuracy, and remarkably little CPU time is needed. The feed directivity is included in the analysis by the complex source point method. Various characteristic patterns are obtained for the front and offset-fed reflector antenna geometries with this analysis and some comparisons are made with the high frequency techniques. The directivity and radiated power properties are also studied. Furthermore, the results are also compared by the Method Of Moments and Physical Optics solutions. Then the case of circular radome enclosing the reflector is considered. Radomes concentric with the reflector are examined first, followed by the non-concentric radomes.