İnsan ticareti ve göçmen kaçakçılığı suçları
Human trafficking and smuggling of migrant crimes
  1. Tez No: 505334
  2. Yazar: ARDESHIR FARROKHZAD
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHARREM ÖZEN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Göçmen, İnsan Kaçakçılığı, Palermo Sözleşmesi, Sınıraşan Suçlar, Immıgrant/Mıgrant, Human Traffıckıng, Palermo Conventıon, Transnatıonal Crımes
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kamu Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 253
Özet
Bu suçlar Türkiye ve çok ülkelerde yeni suçlar olarak, 2000 yılında palermo'da düzenlenen konferansta, sınıraşan örgütlü suçlara karşı birleşmiş milletler bir sözleşme yapmış ve bu sözleşme ve onun ek protokolundan bu suçlar kaynaklanmışlardır. Bu çalışma uç bölümden oluşmaktadır. I. bölümde bu suçların tarihi gelişimi, temel kavramlar ve ortaya çıkışları ele alınmıştır. II. bölümde insan ticareti suçu türk ceza hukuku açısından değerlendirilmiş ve bu suçun unsurları ve özel görünüş şekilleri ve usul hükümleri tamamen incelenmiştir. III. bölümde ise göçmen kaçakçılığı suçu türk hukuku açısından açıklanmaya çalışılmıştır. Bu bölümde suçun unsurları ve özel görünüş şekilleri ve suçlarla ilgili mevzuatlar ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Smuggling of migrants and human trafficking crimes: PhD Dissertation Ankara 2018 These crimes are new crimes in the world and the crimes arise from a conference that was convened by the United Nations in 2000 under the title of the Convention on the Transnational Organized Crime and its Additional Protocols. The dissertation consists of three chapters. First chapter: In this chapter these crimes are discussed historically in terms of concepts and meanings. In the second chapter, human trafficking has been investigated in terms of Turkish law in which the elements of crimes and its specific forms as well as issues related to criminal proceedings have been considered. The third chapter is related to smuggling of migrants in Turkish law. In this chapter the elements of this crime and its specific forms and related issues have been investigated.