Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçları
Migrant smuggling and human trafficking crimes
  1. Tez No: 652744
  2. Yazar: JASMIN KALACH
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜNEŞ OKUYUCU ERGÜN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: yasal çerçeve, suç, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı, stratejiler ve güvenlik, legal framework, crime, human trafficking, migrant smuggling, strategies and security
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 198
Özet
Hukuki uygulamada, devlet düzeyinde güvenliği doğrudan doğruya ve olumsuz şekilde etkileyen çok sayıda suçla karşı karşıyayız. Söz konusu suçlar kapsamlı bir şekilde araştırılırken, bu doktora tezi iki suça dayanmaktadır. Doktora tezinin araştırma problemi, Türkiye Cumhuriyetin'de göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarıdır. Bu sorunu aydınlatabilmek için bu konu ile ilgili olan ve araştırma konusunu kapsayan materyaller, kitaplar, yayınlar ve raporların detaylı analizi yapılmıştır. Bu çalışmada, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı suçları, bu suçların doğası, aralarındaki benzerlikler ve farklar, suçların maddi konusu, özellikleri, bu suçlara bağlı sorunlar ve uluslararası düzenlemeler ele alınmıştır. Bu çalışma üç bölümden oluşacaktır: Birinci bölümde, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçları ile ilgili temel bilgiler ve genel açıklamalar, kavramların tanımı, uluslararası düzenlemeler, mülteciler ve göçmenler arasındaki farklar incelenecektir. İkinci bölümde 5237 sayılı TCK'da düzenlenen göçmen kaçakçılığı suçu, karşılaştırmalı hukuktan da yararlanarak incelenecektir. Üçüncü bölüm ise, 5237 sayılı TCK'da düzenlenen insan ticareti suçuna ayrılacaktır.
Özet (Çeviri)
In legal practice, we face a number of crimes that affect security directly and visibly at the state level. While these crimes are being explored extensively, this doctoral dissertation is based on two crimes. This PhD thesis research is exploring migrant smuggling and human trafficking crimes in terms of Turkish Law. In order to answer this question, a detailed analysis of materials, books, publications and reports related to this subject and covering the research topic was conducted. In this study, we analysed the crimes of human trafficking and migrant smuggling, the nature of these crimes, the similarities and differences between them, the object of protection in these crimes, their characteristics, criminal proceedings, the problems related to these crimes and international regulations are discussed. This study will be composed of three parts: In the first part, the basic information and general explanations about migrant smuggling and human trafficking crimes, its concept and definition, international regulation, differences between refugees and immigrants will be examined. In the second part, the crime of smuggling of migrants in the Turkish Penal Code No. 5237 will be examined by using comparative law. The third section will be devoted to the crime of Trafficking in Persons issued in the Turkish Penal Code No. 5237.