Siyasal iletişimde yeni medyanın kullanımı ve etkisi
Utilization and effects of new media in political communication
  1. Tez No: 505826
  2. Yazar: SEVİM BUŞRA KURTULUŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İRFAN PAÇACI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, Siyasal Bilimler, Journalism, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Siyasal İletişim, Yeni Medya, Sosyal Medya, Siyasal Reklam, Political Communication, New Media, Social Media, Political Advertisement
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Çağdaş Yayıncılık ve Yayıncılık Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Siyasal iletişim yöntemleri yüzyıllar boyunca çağın getirdiği gelişmeler, koşullar ve şartlar ekseninde sürekli değiştirilmiş ve geliştirilmiştir. Bu çalışmada toplumun kriterlerine, iletişim araçlarının çeşitlerine ve imkanlara göre farklı farklı yöntemlerle iktidar ve güç kavramlarının varoluşundan itibaren rastladığımız siyasal iletişim kavramının; yeni medya ekseninde çağın ihtiyaçlarına nasıl cevap verdiği gözlemlenmektedir. Yeni medyanın günümüz dünyasındaki konumu ve siyasal iletişim ile kesiştiği alanlar belirlenmiştir. Dünyada ve Türkiye'de yeni sayılabilecek bir geçmişe sahip olan sosyal medya kullanımının siyasal iletişim üzerindeki izdüşümleri, siyasi kişilerin ve olayların pratiklerinden yola çıkarak saptanmaya çalışılmıştır. Siyasal iletişimin etki alanı; tarihsel bilgiler, anket çalışması ve online ortamlarda taranan veriler aracılığı ile geçmişten günümüze incelenmiştir. Özellikle yeni medya boyutunda nasıl konumlandırıldığı, getirileri ve ileride neler olacağı; artıları ve eksileri ile beraber incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Political communication methods have constantly changed and developed according to the axis of terms and conditions that have been brought over the centuries. In this study, the concept of political communication which we have encountered since the existence of the notions of power and authority with different methods according to the criteria of society, the types of communication tools and possibilities; how it responds to the needs of the times in the context of the new media have been focused. The situation of the new media in today's world and the areas in which it intersects with political communication have been identified. In the world and in Turkey, based on the practice, may be considered a new projection on the use of social media, which has a history of political communication, the political parties and individuals and the events were aimed to be determined. The domain of political communication; historical information, survey work, and online survey data, have been search up to date from the past. Especially determined; the positions and yields in dimension of the new media and what will happen in the future; with the advantages and disadvantages.