İnşaat sektöründe maliyet hesaplaması ve bir inşaat projesinin yaklaşık maliyet analizi uygulaması
Cost calculation in construction sector and implementation of approximate cost analysis of a construction project
  1. Tez No: 506013
  2. Yazar: GULNIGAR ASKAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SELİM YÜKSEL PAZARÇEVİREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnşaat Sektörü, Yaklaşık Maliyet Analizi, Construction Sector, Approximate Cost Analysis
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 169
Özet
İnşaat sektörü ülke ekonomileri için bir ayrı öneme sahiptir. Günümüzde inşaat sadece binaların inşaa edilmesi değil, bakım, onarım ve işletmeye katkıda bulunan tüm faaliyetleri içeren, ulusal ve uluslararası alanlarda büyük bir potansiyel ve tecrübeye sahip olan bir sektördur. İnşaat sektörü kendine bağlı olarak 200'den fazla alt sektörü faaliyete geçirme özelliğine sahiptir, aynı zamanda bu sektörün ilerleyen zamanlarda ekonomiye büyük katkıda bulanacaığı öngölülmektedir. Bu tez çalışmasında, inşaat sektöründe yaklaşık maliyetin hesaplanma yolları ve önemi örnek alınan bir yapım projesi ile anlatılmaktadır. Yaklaşık maliyetin hesaplanma aşamaları metrajların hesaplanması ile başlayarak, inşaat iş kalemleri birim fiyat analizi ve tesisat iş kalemleri birim fiyat analizi yapılarak en son yaklaşık maliyet hesaplanmıştır. Hesaplanma aşamaları tek tek incelenerek tablo yardımıyla anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
The construction sector has a separate precaution for country economies. Nowadays, construction is not only the construction of buildings but also has a great potential and experience in national and international fields, including all activities that contribute to maintenance, repair and operation. The construction sector has more than 200 sub-sectors, depending on its own characteristics, and it is also anticipated that this sector will be a major contributor to the economy in the future. In this thesis, it is explained about the way of calculating the cost in the construction sector by the construction project. The first step of approximate cost calculation is the calculation of quantities, then, unit price analysis of construction work items and then unit price analysis of plumbing business items. Calculation stages are examined one by one and explained with the aid of a table