İzmir ilindeki çeşitli kaynaklardan aeramonas hydrophila'nın izolasyonu, identifikasyonu ve toksikolojik testleri ile ilgili bir araştırma
  1. Tez No: 50636
  2. Yazar: ATAÇ UZEL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. FÜSUN UÇAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Aeromonas hydrophila, Aeromonas Medium Base, Suckling Mouse Assay, Aeromonas hydrophila, Aeromanas Medium Base, Suckling Mouse Assay
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
IV ÖZET ÇEŞİTLİ KAYNAKLARDAN AEROMONAS HYDROPHİLA'NIN İZOLAS YONU,İDENTİFİKASYONU VE TOKSİKOLOJİK TESTLERİ İLE İLGİLİ BİR ARAŞTIRMA UZEL,Aıaç Yüksek Lisans Tezi,Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi,Prof.Dr. Füsun Uçar Ağustos 1996, 70 sayfa Bu araştırmada İzmir İlindeki toplam 43 örnekten Aeromonas hydrophila 'nın izolasyonu ve tanısı yapılarak elde edilen izolatların toksikolojik özellikleri araştırılmıştır. İncelenen 43 örneğin 14'ünü deniz suyu,5'ini kuyu suyuı,4'ünü dere suyu, 10'unu midyeler ve 10'unu da çeşitli balık örnekleri oluşturmuştur. örneklerin analizinde, Alkalin Peptone Water (APW) ve Ampicillin'li Trypticase Soy Broth (TSBA)'ta Zenginleştirme yapıldıktan sonra, seçici besiyeri olan Aeromonas Medium Base(Ryan)'de izolasyon yapılmıştır.Elde edilen izolatlann tanıları Bergey's Manual of Determinative Bacteriology(1984)'e göre yapılmıştır. Sonuç olarak toplam 43 örnekten izole edilen 9 izolat A.hydrophila olarak tanılanmış ve enterotoksin üretimi yönünden“Suckling Mouse Assay”kullanılarak incelenen 9 A.hydrophila straininin 8 tanesinin enterotoksigenik olduğu bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT AN INVESTIGATION ABAUT ISOLATION JDENTÎFICAT10N AND TOXICOLOGIC TESTS OF AEROMONAS HYDROPHILA FROM SEVEREL SOURCES UZEL,Ataç Msc in Biology SupervisonAssoc. Prof. Dr. Füsun Uçar Agust 1996, 70 pages In this investigation,toxicologic properties of the isolates of A.hydrophila obtained by isolation and identification from 43 specimens which collected from İzmir have been investigated. Investigated 43 specimens are consisted of marine water(14),well water(5),river water(4), mussels(lO) and some fish species( 10). After enrichment procedures by APW and TSBA,isolation of organisms were made by Aeromonas Medium Base(Ryan),selective medium. Identification of obtained isolates were carried out according to Bergey's anual of Determinative Bacteriology (1984). Finally,9 isolates, obtained from 43 specimens were identified as A.hydrophila and their enterotoxin production was tested by using Suckling Mouse Assay. 8 of 9 isolates were found to be enterotoxigenic.