İzmir ili ve civarının Ostracoda (Crustacea) faunası
  1. Tez No: 50678
  2. Yazar: CEM AYGEN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SÜLEYMAN BALIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Izmir, Ostraeoda, Crustacea Fauna
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
IV ÖZET İZMİR İLİ VE CİVARININ OSTRAKOD (CRUSTACEA) FAUNASI AYGEN, Can Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Anabilimdalı Tez Yöneticisi; Prof. Dr. Süleyman Balık Ağustos 1996, 62 sayfa Bu tez çalışmasında İzmir ili ve civan tatlısu Ostrakod (Crustacea) faunası incelenmiştir. Mart 1994-Haziran 1996 tarihleri arasında yürütülen bu çalışmada İzmir ili ve civarındaki 89 istasyondan materyal toplanmış ve bu istasyonların su sıcaklığı, çözünmüş oksijen değeri, pETsı, tuzluluğu, elektrik iletkenliği, alkalinitesi ve sertliği tespit edilmiştir. Yapılan çalışma sonucunda 57 istasyonda 10 cinse ait 15 tür (Cytherissa lacustris, Ifyocypris bradyi, Ifyocypris decipiens, Iîyocypris gibba, Candana negleeta, Cypria ophihahnica, Heterocypris mcongruens, Eucypris clavata, Eucypris lutaria, Eucypris virens, Eucypris zenkeri, Herpetocypris chevreuxi, Psychrodromus olivaceus, Cypris pubera, Cypridopsis vidua) Ostrakod saptanmıştır. Bu türlerden Cytherissa lacustris, Ifyocypris decipiens, Candana negleeta, Heterocypris mcongruens, Eucypris clavata, Eucypris lutaria, Eucypris virens, Herpetocypris chevreuxi, Cypris pubera daha önceki dağdım alanları içinde tespit edilmiştir. Ifyocypris bradyi, Ifyocypris gibba, Cypria ophthalmica, Eucypris zenkeri, Psychrodromus olivaceus ve Cypridopsis vidua türlerinin ise yaydım alanları bu çalışma sonucunda biraz daha genişlemiştir. Ayrıca, Ifyocypris decipiens türünün Türkiye' de İkinci kez bölgemizden eşeysel populasyonu bulunmuştur. Anahtar kelimeler İzmir, Ostracoda, Crustacea Fauna.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT OSTRACODA (CRUSTACEA) FAUNA OF IZMIR REGION AYGEN, Cem Msc in Fisheries Science Supervisor: Prof.Dr. Süleyman Balık August 1996, 62 pages In this dissertation the Ostraeoda (Crustacea) fauna of Izmir region was studied. The materials were sampled in 89 stations around Izmir region between March 1994 and June 1996, and water temperature, the dissolved 02 concentration, pH, salinity, conductivity, alkalinity and d°H were measured. At the end of the study, 15 Ostraeoda species in 10 different genus (Cytherissa lacustris, Ilyocypris bradyi, Ilyocypris decipiens, Ilyocypris gibba, Candona neglecta, Cypria ophthalmica, Heterocypris incongruens, Eucypris clavata, Encypris lutaria, Eticypris virens, Eucypris zenkeri, Herpetocypris chevreuxi, Psychrodromus olivaceus, Cypris pubera, Cypridopsis vidua) were recorded in 57 stations. Of these species, Cytherissa lacustris, Ilyocypris decipiens, Candona neglecta, Heterocypris incongruens, Eucypris clavata, Eucypris lutaria, Eucypris virens, Herpetocypris chevreuxi, Cypris pubera were recorded in their known distribution areas. The distribution areas of Ilyocypris bradyi, Ilyocypris gibba, Cypria ophthalmica, Eucypris zenkeri, Psychrodromus olivaceus ve Cypridopsis vidua were expanded as a result of this study. Furthermore, bisexual population of Ilyocypris decipiens was also recorded in Turkey for the second time.