Ege sahil kuşağında bazı buğdaygillerin yeşil alana uygunlukları ve verim özellikleri üzerinde araştırmalar
- Tez No: 50692
- Danışmanlar: PROF.DR. RIZA AVCIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Yeşil Alan, Buğdaygiller, Akdeniz İklimi, Festuca, Agrostis. Zoysia, Turfs, Grasses, Mediterranean Climate, Festuca, Agrostis, Zoysia
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 26
Özet
III ABSTRAKT EGE SAHİL KUŞA?INDA BAZI BU?DAYGİLLERİN YEŞİL ALANA UYGUNLUKLARI VE VERİM ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR KARAKOÇ, Aysu Yüksek Lisans Tezi, Tarla Bitkileri Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Rıza AVCIOGLU Temmuz 1996, 29 sayfa Yeşil alan oluşumu ve erozyon kontrolünde yararlanılabilecek buğdaygilleri belirlemek amacıyla Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla bitkileri Bölümü deneme tarlalarında yürütülen araştırmada Agrostis tenuis (Narin Tavusotu), Festuca arundinacea (Kamışsı Yumak)'ın Mustang ve Houndog çeşitleri ile Zoysia japonica (Japon Çimi) bitkileri incelenmiştir. İncelen bitkilerden Festuca arundiacea çeşitleri pek çok özellik açısından en iyi sonucu vermiş ve hem yeşil alanları, hem de erozyon kontrol çalışmaları için uygun olduklarını kanıtlamışlardır. Agrostis tenuis ve Zoysia japonica ise, araştırma koşullarında başarılı olamamışlardır.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT INVESTIGATIONS ON THE YIELD CHARACTERISTICS AND SUITABILITIES OF SOME TURFGRASSES FOR TURFS ON AEGEAN COAST BELT KARAKOÇ, Aysu MSc in Field Crop Department Supervisor : Prof. Dr. Rıza AVCIO?LU July 1996, 29 pages A field research study was conducted at The Aegean University of Agriculture Faculty Field Crops Department to find out the most ideal grasses for erosion control and turfgrass areas. Promissing lawn grasses like Festuca arundinacea. Agrostis tenuis and Zoysia japonica were the turf plants tested. Among the crops tested, Festuca arundinacea cultivars gave the best results with regard to many characteristics and proved to be suitable for turfs erosion control studies. Agrostis tenuis and Zoysia japonica were not succesful under the experimental conditions of area.