The effects of third party logistics (3PL) firms on electronic commerce and customer satisfaction
Üçüncü parti lojistik (3PL) firmaların elektronik ticaret ve müşteri memnuniyeti üzerindeki etkisi
- Tez No: 507962
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT YÜCELEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Elektronik Ticaret, Elektronik Perakendeci, E Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Üçüncü Parti Lojistik, Electronic Commerce, Electronic Retailer, E Customer, Customer Satisfaction, Third Party Logistics
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu tez, e-ticaret, 3PL ve müşteri memnuniyeti arasındaki konuları ve ilişkileri netleştirmeye odaklanmıştır. Tez, ayrıca Üçüncü Parti Lojistik firmalar (3PL), elektronik perakendeciler ve elektronik ticaret (e-ticaret) arasındaki ilişkileri analiz etmeyi ve açıklamayı amaçlamıştır. Bunları birleştirmek için, 3PL'in, e-ticaret üzerindeki etkileri ve 3PL hizmetlerine uygun olarak müşteri memnuniyetini sağlama yöntemleri araştırıldı. Müşterilerin elektronik perakendecilerle bire bir ilişkisi olduğundan, lojistik süreçlerin müşteri memnuniyetini olumlu veya olumsuz bir şekilde etkilediği araştırıldı. 3PL'in e-ticarete olan etkisini derin bir şekilde anlamak adına, müşterilerin geri bildirimleri araştırıldı ve analiz edildi. Tezde, internet üzerinden satış yapan perakendecilerin ve 3PL'in ilişkileri analiz edilip, mevcut veriler bir tüketici anketi ve e-perakendecilerle yüz yüze görüşmeler temel alınarak ilişkiler açıklanmaya çalışıldı. Elektronik perakendeciler ve müşteriler arasındaki ilişkiler de ayrıca araştırıldı. Son olarak, bu araştırmanın sonucunda e-ticaretin 3PL, elektronik perakendeciler ve müşterilerin ilişkileri üzerindeki etkileri açıklanmaya özen gösterildi. Bu tez, müşterilerin elektronik perakendeci ve 3PL arasındaki ilişkileri nasıl etkilediğini görme niyetiyle hazırlandı. Bunu derinlemesine anlamak adına, 3PL, internet üzerinden satış yapan perakendeciler ve elektronik müşteriler arasında analizler yapıldı, anketler oluşturuldu ve açık uçlu sorular soruldu. Araştırma ayrıca 3PL'in teknolojiyi nasıl kullandığını, elektronik perakendecileri ve müşterileri birbirlerine nasıl bağlamaya çalıştığı adına da fikir vermeyi amaçlamıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis focuses on clarifying the issues and relations between electronic commerce (e-commerce), Third Party Logistics (3PL) and customer satisfaction. The thesis aims at analyzing and explaining the relationships between 3PL, electronic retailers and e-commerce. To combine them, in this thesis, the effects of 3PL on e-commerce, and the means by which it provides customer satisfaction in accordance with 3PL services, is explored. There's no doubt that logistics processes have an effect on customer satisfaction in a positive or negative manner, since customers have one-to-one relations with electronic retailers. Actually, electronic retailers provide electronic shopping opportunities to the customers and logistics providers act like a bridge between them. For a deep understanding of the effect of 3PL on e-commerce, the results of the research should be interpreted in accordance with customers and their satisfaction In the thesis, relations of electronic retailers and 3PL is analyzed and relevant relationships are explained based on available data, a consumer survey and face-to-face interviews with e-retailers. The relations between electronic retailers and customers are also be investigated. As a conclusion of this research, the effects of e-commerce on the relations of 3PL, electronic retailers, and customers are clarified. This thesis tend to see how e customers is affected accordingly relationships between electronic retailer and 3PL. To deeply understand this, there are analysis and surveys research method among 3PL, electronic retailers and e customers. The research also aim to uncover how the 3PL use the technology and connect the electronic retailers and their customers.