Information technology management through business process re-engineering
BPR üzerinden bilgi teknoloji yönetimi
- Tez No: 508059
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ADNAN ÇORUM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgi ve Belge Yönetimi, Information and Records Management
- Anahtar Kelimeler: Bilgi ve Teknoloji (Bilişim) Teknolojisi, Business Process re-Engineering, Information Technology
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
Bu çalışma bilgi teknolojisinin iş sürecinde yeniden yapılanma (değişim mühendisliği) rölünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Ayrıca bu çalışmada bilgi teknolojisinin örgüt yönetim ve iş alanlarında yaptığı etkiye de odaklanmıştır. Ayrıca bu çalışma ayrıntılı bir biçimde iş sürecinin yeniden yapılanma (değişim mühendisliği) da bilgi teknolojisinin yönetimiyle ilgili fırsatları ve zorlukları açıkça beyan etmekte. Çalışmamız tanımlayıcı araştırma modelini benimseyecektir. Bu araştırma tasarısı vaka yöntemi ve istatistiksel yöntemi olarak bölünmektedir. Çalışmamız basit bir vaka olarak (6) ayrı firmanın verilerini toplamak amacıle vaka yöntemini kollanacaktır. Bu tasarı yöntemi ortaya çıkmış durumun daha iyi açıklanabilmesi için yardımcı olacaktır. Veri analizini, veri toplamadan sonraki adımdır , araştırmanın sonuçuna ve yorumuna ulaşmanın önündeki son adımdır.Çalışmamız tematik (içerikli) analizini benimsemektedir, çünkü toplanmış veriler nitelikli verilerdir ve temalar şeklinde kategorize edilebilir.
Özet (Çeviri)
This study gives clear idea about the role of information technology in the business process re-engineering. In addition, this study also focuses on its influences in management and business in the organization. Further, this study clearly elaborates the opportunities and challenges in the business process re-engineering in managing IT. The current study adopts the descriptive research design. Research design divided into case method and statistical method. The current study uses the case method for collecting the data as the study considered six different companies as the sample case. This type of design method helps in better explanation of the existing situations. Data analysis is the next step to the data collection and last step towards the conclusion and interpretation of the research. Current study adopted the thematic analysis because the data collected is qualitative data, which categorized into themes.