Çağdaş teknolojiler ve grafik tasarım ilişkileri
  1. Tez No: 508613
  2. Yazar: NURDAN GÜMÜŞSOY
  3. Danışmanlar: PROF. SELAHATTİN GANİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Matbaacılık, Reklamcılık, Fine Arts, Typography, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Grafik Tasarım, Çağdaş Teknolojiler, Bakı Teknikleri, Bilgisayar Tasarım Programları, Tipografi, Fotoğraf, 3D Dijital Teknoloji, Gerilla Reklamcılık, Graphic design, Contemporary Technologies, Impression Techniques, Computer Design Programs, Typography, Photography, 3D Digital Technology, Guerilla Advertising
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
Çağdaş teknolojileri kullanarak grafik tasarımları yapmak, bize çok fazla zaman kazandırır. Mesleğimiz gereği yeni tasarımlar üretip, aynı şeyleri tekrarlamak yerine, yenilerini üretip yaratıcılığımızı sürekli taze fikirler ile aktif tutmalıyız. Aynı kalıpların ve çözümlerin dışında farklı çalışmalar için kullanım araçları ve teknikler kullanmalıyız. Böylece yenilikler bizi daha ileriye götürecektir. Tasarımlarımızı üretirken kullandığımız programlar da bizim için en önemli unsurlardandır. Bu nedenle tasarım süreci başlamadan önce yapılması gereken işlerin başında hangi programda ne tür bir çalışma yapılacaksa ona göre tasarım için gerekli programın seçilmesi önemlidir. Dijital devrimin başlangıcından beri farklı alan ve sektörler için sürekli ve eskiye oranla daha işlevsel yazılım programları üretilmiş ve değişen yaşam koşullarına hizmet veren yeni ve daha pratiklerinin de gelecekte üretileceği aşikârdır. Tezimin konusu yaşamın dinamiği içinde dijital teknolojinin evrim sürecini incelemektir.
Özet (Çeviri)
Graphic design using contemporary technologies saves significant amount of time. Rather than repeating the same old things, we should, as required of our profession, create new designs and always keep our creativity active with fresh ideas. We need to look beyond the same patterns and solutions and use other tools and techniques for different works. New pursuits and innovations will drive us forward. The software we use when creating designs is also an essential factor. Therefore, one of the important things to do before the design process begins is to choose the design software based on the type of work that will be carried out. Since the very beginning of the digital revolution, the software developed for different fields and industries have always become more functional than the previous ones. It is only natural and clear that even better and more practical software to serve the changing life conditions will be developed. The subject of my thesis is to study the evolution of digital technology within the dynamics of life.