The role of narcoterrorism from the Golden Crescent to Europe in drug trafficking: PKK case
Uyuşturucu kaçakçılığında Altın Hilal'den Avrupa'ya narkoterörizmin rolü: PKK örneği
  1. Tez No: 510444
  2. Yazar: ALPARSLAN ULUHAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EMİN GÜRSES
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Terörizm, narkoterörizm, PKK (Kürdistan İşçi Partisi), Terrorism, narcoterrorism, PKK (Kurdistan Workers' Party)
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
Günümüzde terörizm ve uluslararası uyuşturucu ticareti artık iç içe geçmiştir. Terör örgütleri, eylemlerini sürdürebilmek ve militanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli finansal kaynaklara ihtiyaç duymaktadırlar. Bundan dolayı uyuşturucu ticareti ve kaçakçılığı PKK'nın gelirinin büyük bir bölümünü oluşturur. Özellikle Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra uyuşturucu imalatının ve kaçakçılığının yayılma sahası Batı ve Orta Asya'da temellenmiştir. Dünyadaki uyuşturucu ürünlerinin büyük bir bölümü Güneybatı Asya üzerinden Avrupa'daki büyük tüketim pazarlarına aktarılmaktadır. Bu çalışmanın temel amacı narkoterörizm olgusu kapsamında Altın Hilal coğrafyasından Avrupa'ya PKK'nın rolünü analiz etmektir. Aynı zamanda terör örgütü PKK'nın rolünü ve asıl konumunu anlamak, terörle mücadelede etkili bir strateji ve politika inşa etmek için son derece önemlidir. Buradan hareketle bu çalışma aynı zamanda literatürdeki boşluğu doldurma çabasında olacaktır.
Özet (Çeviri)
International drug trade and terrorism are interwoven nowadays. Terrorist organizations need sufficient funds to sustain their acts and to subsist their militants therefore, drug trade and smuggling have been a major source of financial revenue for the PKK (Kurdistan Workers' Party). Especially after the collapse of the Soviet Union, deployment phase of drug production and trafficking is located at the geography of Central and Western Asia. A great amount of products of drug in the world is transshipped over Southwest Asia towards the major consumption markets in Europe. In this study, the main purpose is to analyze the role of the PKK from the Golden Crescent region to Europe within the scope of narcoterrorism phenomenon. At the same time, understanding the role and the main position of terrorist organization PKK is critical for constructing an efficient policy and strategy in countering terrorism. In this way this study is also going to strive to fill this gap in the literature.