İlahiyat fakültesi öğrencilerinin kaynaştırma eğitimine yönelik tutumlarının bazı değişkenler açısından incelenmesi -R.T.E.Ü. ilahiyat fakültesi örneği-
Students' of theology faculty attitudes towards integration education in terms of some variables -sample of R.T.E.U. faculty of theology-
  1. Tez No: 516268
  2. Yazar: TOLGAHAN FERMAN POLAT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HACİ YUSUF ACUNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Kaynaştırma, Kaynaştırma Eğitimi, Özel Eğitim, Din Eğitimi, Education, Integration, Integration Education, Special Education, Religion Education
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
“İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinin Kaynaştırma Eğitimine Yönelik Tutumlarının Bazı Değişkenler Açısından İncelenmesi”adlı bu çalışmanın kapsamını eğitim, din eğitimi, kaynaştırma ve kaynaştırma eğitimi konuları oluşturmaktadır. Araştırmada İDKAB bölümü öğrencileri ile İlahiyat programı öğrencilerinin kaynaştırma eğitimine yönelik tutumları belirlenmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda araştırmanın çalışma grubu 2016-2017 akademik yılı güz yarıyılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi“Özel Eğitim”dersi alan İDKAB 4. Sınıf öğrencileri ve“Özel Eğitim”dersi almayan İlahiyat programı 4. Sınıf öğrencileri oluşturmuştur. Veri toplamak amacıyla Kişisel Bilgi Formu (8 Soru) ve Kaynaştırmaya Eğitimi Tutum Ölçeği (30 Soru) kullanılmıştır. Uygulamadan elde edilen bulguların analizinde SPSS istatistik programı kullanılmıştır. Verilerin analizinde bilimsel istatistiklerden Tek Yönlü Varyans (Anova) Analizi, T Testi Analizi ve Parametrik Olmayan İstatistiki Veriler Mann Whitney U Testi Analizi kullanılmıştır. Bu durumda“Özel Eğitim”dersi alan İDKAB öğretmen adayları ile“Özel Eğitim”dersi almayan İlahiyat Programı öğretmen adayları arasında anlamlı bir fark bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
“The Study of Students' of Theology Faculty Attitudes towards Integration Education in Terms of Some Variables”includes subjects such as education, religious education, integration and integration education. In this study it is aimed to determine PSRE and Theology teacher candidates' attitudes of integration practices. Research group of this study consists of students of 4th grade who are studying at Recep Tayyip Erdoğan University, Faculty of Theology in the fall semester of 2016-2017 academic year. Also, this research group divides into two parts as students who took the“Special Education”and who did not take this lecture. A personal information form (8 questions) and an attitude scale for integration (30 questions) were used to collect data. SPSS statistics program was used in the analysis of the findings obtained from the application. In the analysis of the data, One Way Anova Analysis, T Test Analysis and Nonpammetric Statistics Data Mann Whitney U Test Analysis were used from scientific statistics. As a result of this study, a meaningful difference was found between PSRE teacher candidates who took“Special Education”course and teacher candidates of Theology Program who did not take this course (a=0,05) in terms of integration attitudes.