Kazakistan'da halkla ilişkiler
Piblic relations in Kazakhstan
- Tez No: 516297
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MELİKE AKTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, İletişim Bilimleri, Public Relations, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Halkla ilişkiler, Kazakistan'da halkla ilişkiler, PR hizmeti, Public Relations, Public Relations in Kazakhstan, Public Relations Service
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 133
Özet
Halkla ilişkliler hem ülke tanıtımlarında hem de özel olarak şirketlerin kendini tanıtımında önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle gelişen serbest piyasa ekonomisi ile birlikte; şirketler müşterileriyle aralarındaki ilişkiyi güçlendirme ve müşteriler üzerinde olumlu izlenim bırakma çabası içine girmişlerdir. Bu anlamda halkla ilişkiler uygulamaları giderek önem kazanmaktadır. Çalışma bu anlamda halkla ilişkilerin içeriğini, uygulama alanlarını, kullandığı kaynakları ele alan birinci bölümden ve Kazakistan'da halkla ilişkilerin içeriğini ele alan ikinci bölümden olulşmaktadır. Çalışmanının ikinci bölümünde Kazakistan'da halkla ilişkilerin içeriği ele alınırken üniversitelerdeki halkla ilişkiler eğitimi ve PR şirketlerinin görüşleri ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Public relations play an important role both in the country promotion and in the self promotion of the companies in particular. Especially with the developing free market economy; the company has made an effort to strengthen the relationship between customers and leave all positive impressions. In this sense, the practices of the people are becoming increasingly important. The study area consists of the first part which deals with the usage areas, the sources that they use, and the second part which deals with the contents of public relations in Kazakhstan. In the second part of his work, the contents of public relations in Kazakhstan were handled and the views of public relations education and PR companies in universities were discussed.