Bazı singüler integral operatörler içeren lineer olmayan bir singüler integral denklemin newton-kantorovich yöntemiyle çözümü
An analysis of the non-linear singular integral denklemin newton-kantiorovich process with some singular integral operators
  1. Tez No: 516387
  2. Yazar: MESUT KARA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NİZAMİ MUSTAFA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: integral operatör, lineer olmayan singüler integral denklem, Newton metodu, integral operator, nonlinear singular integral equation, Newton method
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu tez çalışması '' Bazı Singüler İntegral Operatörler İçeren Lineer Olmayan Bir Singüler İntegral Denklemin Newton-Kantorovich Yöntemiyle Çözümü'' konusu üzerine hazırlandı. Tezde temel parçacıklar ve saçılma teorisinde önemli uygulaması olan bire lineere olmayan singüler integrale denklemi (SİD) ele alındı: φ(t)=f(t){φ^2 (t)+[λ-Sφ(t)+μS_+ φ(t)]^2 },t∈[0,1], burada, Sφ(t)=1/π ∫_0^1▒〖φ(τ)/(τ-t) dτ〗 ve S_+ φ(t)=1/π ∫_0^1▒〖φ(τ)/(τ+t) dτ〗 f(t) reel değerli fonksiyon, λ ve μ parametreleri (1+μ)λ=0 şartını sağlamaktadır. Bu yüksek lisans tezi φ(t) denkleminin çözümünün varlığı ve tekliği üzerine bir çalışmadır. Tezde φ(t) denkleminin içerdiği Sφ(t) ve S_+ φ(t) operatörlerinin bazı özellikleri incelenir. Bu özelliklerden yararlanarak aşağıdaki şekilde tanımlanan A operatörünün bir daralma dönüşümü olduğu gösterilir: Aφ(t)=f(t){φ^2 (t)+[λ-Sφ(t)+μS_+ φ(t)]^2 },t∈[0,1]. Sonra φ(t) denkleminin çözümünün varlığı ve tekliği için Daralma Dönüşüm Prensibi uygulanır.
Özet (Çeviri)
This thesis study has been prepared on the topic of“The Solution of a Singular Integral Equation with Some Singular Integral Operators and a Newton-Kantorovich Method Without Linearity”. The nonlinear nonlinear singular integrals equation (SID), which is an important application in the theory of basic particles and scattering, is studied in the thesis: φ(t)=f(t){φ^2 (t)+[λ-Sφ(t)+μS_+ φ(t)]^2 },t∈[0,1], here, Sφ(t)=1/π ∫_0^1▒〖φ(τ)/(τ-t) dτ〗 ve S_+ φ(t)=1/π ∫_0^1▒〖φ(τ)/(τ+t) dτ〗 The real-valued function f(t) provides the λ and μ parameters (1+μ)λ=0. This master thesis is a study on the existence and uniqueness of the solution of the equation φ(t). Some properties of Sφ(t) and S_+ φ(t) operators included in the thesis φ(t) equation are examined. Utilizing these properties, it has been shown that operator A, defined by the following, is a contraction transformation: Aφ(t)=f(t){φ^2 (t)+[λ-Sφ(t)+μS_+ φ(t)]^2 },t∈[0,1]. Then the solution of the φ(t) equation is applied and the Shrinking Transformation Principle is applied for unity.