İnovasyonda yeni yaklaşım 'tutumlu inovasyon' ve faydalı bir model çalışması
New approach i̇n i̇nnovati̇on 'frugal i̇nnovati̇on' and A useful model study
- Tez No: 516689
- Danışmanlar: PROF. DR. HAYDAR SUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hastaneler, Hospitals
- Anahtar Kelimeler: Tutumlu İnovasyon, Hastane, Ürün, Medikal, Tasarruf, Frugal Innovation, Hospital, Product, Medical, Provident
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sanat Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
İnovasyon olgusu, 2000'li yılların ortalarından beri Türkiye'de yoğun bir gündemle karşımıza çıkmıştır. Ancak 1900'lü yılların başlarından beri inovasyon özellikle gelişmiş ülkelerin gündeminin önemli bir parçası olmuştur. 50 yılı aşkın bir süredir de üzerinde çok ciddi araştırmalar ve çalışmalar yapılmaktadır. İnovasyon, yeni veya önemli ölçüde değiştirilmiş bir ürünün (mallar veya hizmetler) veya bir süreçte yeni bir organizasyonel sürecin, yeni bir pazarlama yönteminin veya kurum içi uygulamaların işyeri organizasyonu veya harici ilişkilerde uygulanmasıdır. İnovasyon, yeni veya geliştirilmiş ürünler, hizmetler veya üretim yöntemleri geliştirmek ve bunları ticari olarak uygulanabilir kılmak için gerçekleştirilen tüm süreçleri içermektedir. Yeni veya geliştirilmiş ürünler, hizmetler veya üretim yöntemleri geliştirmek yeni fikirlerden kaynaklanmaktadır. İnovasyon sürekliliği olan bir aktivitedir. Rekabet gücü artarsa, bir ülkede refah ve yaşam standardı artar; rekabetçilik içinde verimliliği arttırmak gerekmektedir. Verimliliği artıran en önemli araç yeniliktir. Bu nedenle, ülkeler için ekonomik büyümenin, istihdamı arttırmanın ve yaşam kalitesinin anahtarı yeniliktir. Fakat bu noktada, ülkenin ve toplumun kaynaklarını ürün ve hizmetlere dönüştürmek ve bu ürün ve hizmetlerden ekonomik ve sosyal değerler yaratmak mümkündür.
Özet (Çeviri)
Innovation concept, began to busy agenda in Turkey since the mid-2000s. But since the early 1900's, innovation has been an important part of the agenda of particularly developed countries. 50 years is a period of time is a very serious research and studies are done on. Innovation is the application of a new or significantly modified product (goods or services), or a new organizational process in a process, a new marketing method, or in-house practices, in the workplace organization or in external relationships. Innovation involves all processes carried out to develop new or improved products, services or production methods and to make them commercially viable. Developing new or improved products, services or production methods arises from new ideas. Innovation is an activity with continuity. The prosperity and standard of living in a country increases if the competitiveness increases; For competitiveness it is necessary to increase productivity. The most important tool that improves productivity is innovation. For this reason, innovation is the key to economic growth for countries, increased employment and quality of life. But at this point, it is possible to transform the resources of the country and society into products and services and to create economic and social values from these products and services.