Çin'de kamu yönetimi reformları: Çin deneyiminin özgünlüğü
Public administration reforms in China: The characteristics of chinese experience
  1. Tez No: 517324
  2. Yazar: GULISAREAYI TUOHETI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜLYA EŞKİ UĞUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Çin, Yönetsel Reformlar, China, Administrative Reform
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu çalışmanın amacı; Çin Halk Cumhuriyeti'nde ilki 1980'lerde gerçekleştirilen ve günümüze kadar süren yönetsel reformları incelemek ve onun üzerinden Çin'in özgünlüğünü anlamaya çalışmaktır. Çalışmanın amacı dahilinde ilk bölüm; Siyasi tarih ve siyasal rejim temelinde Çin'in özgünlüğünü anlamaya çalışılmıştır. İkinci bölümde ise; Çin'deki yönetsel reformlara odaklanılmıştır. Bu bölümde önce yönetsel reformların kaynağını oluşturan ekonomik rejimdeki değişikliklerin genel çerçevesi üzerinde durulmuş, sonrasında ise bu değişikliklerin kamu yönetiminin örgütlenmesi ve personel rejimi üzerindeki etkileri açıklanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study aims to analyse the administrative reforms of The people's Republic of Chinas, which first started from 1980's, and its characteristics. In the first part of the study, Chinese characteristics has been analysed on the basis of political history and political regime. In the second part, the administrative reforms of China has been explained. In this part, firstly, the changes of general frame work in the economic regime, which constitutes the source of administrative reforms, has been analysed, after that, the influences of economic transformation on the organisation of the public administration and personnel regime were tried to be explained.