Konya- Selçuklu ilçesi Coccinellidae (coleoptera) faunası
Fauna of Coccinellidae (Coleoptera) from Selçuklu
- Tez No: 517457
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TURGAY ÜSTÜNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Coccinellidae, Fauna, Konya, Selçuklu, Coccinellidae, Fauna, Konya, Selçuklu
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 37
Özet
Bu çalışma Konya ili Selçuklu ilçesinin Coccinellidae faunasını belirlemek, biyolojik zenginliğini ortaya çıkararak Türkiye faunasına katkıda bulunmak, ayrıca ilerde bu konuyla ilgili yapılacak çalışmalara zemin hazırlamak için yapılmıştır. 2015-2017 yılları arasında yürütülen bu çalışma sonucunda Coccinellidae familyasına ait 2 altfamilyadan, 11 cinse bağlı 12 tür tespit edilmiştir. Belirlenen türler: Coccinella septempunctata (Linnaeus, 1758), Harmonia axyridis (Pallas, 1773), Harmonia quadripunctata, (Pontoppidan, 1763), Adalia bipunctata (L., 1758), Oenopia conglobata (Linnaeus, 1758), Propylea quatuordecimpunctata, (Linnaeus, 1758), Psyllobora vigintiduopunctata (Linnaeus, 1758), Chilocorus bipustulatus (Linnaeus, 1758), Coccinula quatuordecimpustulata (Linnaeus, 1758), Hippodamia variegata (Goeze, 1777), Myrrha octodecimquttata (Linnaeus, 1758), Brumus octosignatus (Gebler, 1830) olmuştur. Brumus octosignatus, Chilocorus bipustulatus, Harmonia axyridis, Myrrha octodecimquttata türleri Konya'dan ilk kez kaydedilmiştir. Brumus octosignatus, Chilocorus bipustulatus, Harmonia axyridis, Myrrha octodecimquttata, Harmonia quadripunctata, Oenopia conglobata, Psyllobora vigintiduopunctata türleri ise çalışma alanı olan Selçuklu ilçesinden ilk kez kaydedilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the Coccinellidae fauna, to uncover the biological richness of the fauna of Turkey and also to prepare the groundwork for future work on this topic in Selçuklu (Konya) between 2015-2017 years. It was collected 12 species in 11 genus in two subfamilies belonging to the family of Coccinellidae. These species are Coccinella septempunctata (Linnaeus, 1758), Harmonia axyridis (Pallas, 1773), Harmonia quadripunctata (Pontoppidan, 1763), Adalia bipunctata (Linnaeus, 1758), Oenopia conglobata (Linnaeus, 1758), Propylea quatuordecimpunctata (Linnaeus, 1758), Psyllobora vigintiduopunctata (Linnaeus, 1758), Chilocorus bipustulatus (Linnaeus, 1758), Coccinula quatuordecimpustulata (Linnaeus, 1758), Hippodamia variegata (Goeze, 1777), Myrrha octodecimquttata (Linnaeus, 1758), Brumus octosignatus (Gebler, 1830). Four of these species (Brumus octosignatus, Chilocorus bipustulatus, Harmonia axyridis and Myrrha octodecimquttata) were recorded for the first time from Konya. Seven of these species (Brumus octosignatus, Chilocorus bipustulatus, Harmonia axyridis, Myrrha octodecimquttata, Harmonia quadripunctata, Oenopia conglobata and Psyllobora vigintidopunctata) were recorded for the first time in Selçuklu county.