The Orient Journey of Kaiser Wilhelm II (1898)
Kayzer II. Wilhelm'in Doğu seyahati (1898)
- Tez No: 519675
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER TURAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Osmanlı İmparatorluğu, Alman İmparatorluğu, Doğu Seyahati, Yumuşak Haçlı Seferi, 300 Milyon Müslümanın Koruyucusu, The Ottoman Empire, The German Empire, Orient Journey, Soft Crusade, Protector of 300 Million Muslims
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Tarih Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 137
Özet
Bu tez, Alman İmparatoru II. Wilhelmin, Avrupa'da gergin bir zaman olan 1898 yılında Osmanlı İmparatorluğuna yaptığı seyahati incelemektedir. Avrupa güçleri aleyhine izledikleri politikalar nedeniyle, 19. Yüzyıl'ın sonlarında iki imparatorluk için de bir yalnızlaşma politikası görülmektedir. Osmanlı İmparatorluğu, Britanya'nın desteğini kaybetti ve Batının emperyalist güçleri için açık bir hedef haline geldi. Ayrıca, iç ve dış tehditlere karşı Avrupa politikasındaki haklarını ve gücünü korumayı hedefliyordu. Alman İmparatorluğu, nüfuzunu ve güç alanını Doğuya genişletmek ve özellikle Fransa ve İngiltere gibi rakiplerini tehdit etmek istiyordu. Bu seyahat, iki imparatorluk için bir yakınlaşma politikasına yol açtı. Ayrıca, bu tezde iki imparatorluğun amaçları ve kazanımları analiz edilecektir. Bu seyahat bu bakış açısıyla analiz edilecektir. Araştırma, seyahatin kazanımlarına, Alman İmparatorluğu'nun ve Alman sermayesinin Osmanlı İmparatorluğu'na girmesine ışık tutmayı amaçlıyor. Bu seyahatteki tarihsel ve politik koşullar, Osmanlı İmparatorluğu ile Alman İmparatorluğu arasında yirmi yıl süren ittifakın ortaya çıkışını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyses the journey of Kaiser Wilhelm II of the German Empire to the Ottoman Empire in 1898, during a very tense time of the Europe. We see a policy of isolation for both, the Ottoman Empire and the German Empire in the late 19th century because of their policies against European Powers. The Ottoman Empire lost the support of Britain and became an open target for the imperialist powers of the West. She also tried to protect her rights and power in the European policy against internal and external threats. The German Empire wanted to expand her influence and sphere of power to the East, and threat her rivals, especially France and Britain. This journey gave rise to a convergence policy for these empires. Also, the aims and acquisitions of the two empires will be analysed in this thesis. This journey will be analysed with that perspective. The research aims to shed light on the acquisitions of the journey, penetration of the German Empire and German capital into the Ottoman Empire. Historical and political conditions during this journey shows the emergence of twenty years of alliance between the Ottoman Empire and the German Empire