Yüksek boyutlu FRW evreni için self creation kozmolojide kuark madde çözümleri
Quark matter solutions for higher dimensional FRW universe in self creation cosmology
- Tez No: 521488
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEZGİN AYGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: FRW Evreni, Self Creation Kozmoloji, Acayip Quark Madde, Yavaşlama Parametresi, Yüksek Boyut, FRW Universe, Self Creation Cosmology, Strange Quark Matter, Deceleration Parameter, Higher Dimensions
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 45
Özet
Bu çalışmada beş boyutlu homojen, izotrop Friedmann-Robertson-Walker (FRW) uzay-zamanında sicim içeren kuark madde dağılımı için Self Creation Kozmolojik (SCC) modelde tam çözümler elde edilmiştir. Çözümleri elde edebilmek yavaşlama parametresi (q) ve acayip kuark madde durum denklemi kullanılmıştır. Sicim yoğunluğu tüm modellerde sıfır olarak bulunmuştur. Modelin basınç yoğunluk ve skaler alanı acayip kuark'ın çanta sabiti olan Bc değeri ile değişmektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, exact solutions are obtained in the Self Creation Cosmological (SCC) model for quark matter distribution including string in the five-dimensional homogeneous, isotropic Friedmann-Robertson-Walker (FRW) universe. To obtain solutions, the deceleration parameter (q) and the strange quark equation of state are used. String density is found to be zero in all models. The model's pressure density and scalar field vary with the Bc value, which is the bag constant of the strange quark.