Algı yönetiminde acısız öğrenme modeli
The model of painless learning on perception management
- Tez No: 524634
- Danışmanlar: DOÇ. DR. UFUK AYHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Psikoloji, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, Psychology, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Öğrenme, Algı, Algılama, Algı Yönetimi, Acısız Öğrenme Modeli, Learning, Perception, Perception Management, Painless Learning Model
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Polis Akademisi
- Enstitü: Güvenlik Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 150
Özet
İnsanın doğumundan ölümüne kadar devam eden öğrenme eylemi; bilim çevrelerince defalarca ele alınan, sorgulanan ve akademik yayınlara konu olan bir etkinliktir. İnsan davranışlarının büyük bir bölümü öğrenme sonucu ortaya çıkan edinimlerdir. Bu sebeple bilim insanları, davranışların nasıl oluştuğunu ve nedenini anlamak için birçok araştırma gerçekleştirmişlerdir. Günümüzde artan bireysel veya toplumsal güvenlik tehditleri ve sorunları, öğrenme kavramının güvenlik bilimleri açısından da ele alınması gerektiğini göstermektedir. Öğrenme yöntemlerine yeni bir bakış açısı kazandıran acısız öğrenme modeli, Türkiye için yeni bir kavram olup, oldukça etkili bir algı yönetimi stratejisidir. Acısız öğrenme modelinde, bilinçaltının ve gizli öğrenmenin önemini keşfetmiş uzmanların, hedef aldıkları bireyleri yönlendirmeleri söz konusudur. Günümüzde sıklıkla karşılaşılan bu strateji, bireysel güvenlik tehditlerinin ve toplumsal sorunların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Literatüre katkı sağlamak, bilimsel açıdan bu stratejinin önemini vurgulamak ve akademik camiada farkındalık yaratmak için tez konusu algı yönetiminde acısız öğrenme modeli olarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The learning act which continues from the birth of the person until its death; is an activity that is repeatedly discussed, questioned and subject to academic publications in the scientific circles. Much of human behavior is the emergence of learning outcomes. For this reason, scientists have carried out many researches to understand how behavior occurs and why. Increasing individual or social security threats and problems today indicate that the concept of learning must also be addressed in terms of security sciences. Painless learning model gives a new perspective on learning methods, it is a new concept for Turkey, is a highly effective strategy of perception management. In the painless learning model, experts who have discovered the importance of subconscious and latent learning are concerned with directing the individuals they are aiming at. This strategy, which is frequently encountered today, can lead to individual security threats and social problems. The thesis topic, to contribute the literature, to emphasize the importance of this strategy scientifically to raise awareness in the academic community, was determined as a the model of painless learning on perception management.