İnsan Hakları Hukuku ve güvenceleri açısından Doğu Afrika ülkeleri
East African states in terms of Human Rights Law and garantees
  1. Tez No: 524729
  2. Yazar: HATIBU ISSA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SERDAR NARİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Hakları, Özgürlükler, Yaşam Hakkı, Demokrasi, Ayrımcılık, Hukuk Devleti, Ölüm Cezası, Human Rights, Freedoms, Right of Life, Democracy, Discrimination, Rule of Law, Death Penalty
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Hakları Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 188
Özet
Doğu Afrika Topluluğu, Burundi, Kenya, Ruanda, Güney Sudan, Uganda ve Tanzanya olmak üzere altı ülkeden oluşan bir topluluktur. Bu ülkeler, insan haklarıyla ilgili antlaşmalar ve sözleşmeler imzalamıştır. Bu ülkelerdeki insan haklarına dair sorunların bilimsel olarak incelenmesi gereklidir. Bu kapsamda, Afrika'daki insan haklarına ilişkin düzenlemeler incelenmiştir. Tez çalışmamız içeriğinde tanımlar, insan hakları kavramları, mekanizmalar, başvuru koşulları ve Afrika İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına ilişkin bilgiler yer almaktadır. Tez'de Doğu Afrika'daki ülkeler tarafından yapılan anayasalarda yer alan temel haklar incelenmiştir. Yine bu ülkelerden her birinin yasama organları tarafından insan hakları kavramlarına ilişkin tanımlar, bu hakların uygulanabilirliği, bu hakların korunmasından sorumlu organlar, bu hakların ilerleyişi, teorik olarak bu hükümetler tarafından uygulanması için yapılan girişimler tezimizde incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The East African Community is a Community consisting of six countries: Burundi, Kenya, Rwanda, South Sudan, Uganda and Tanzania. These countries have signed treaties and conventions relating on human rights. The problems related to human rights in these countries need to be examined scientifically. In this context, arrangements on human rights in Africa have been examined. The content of our thesis includes definitions, human rights concepts, mechanisms, appeals channels, application conditions and Information about the decisions of the African Court of Human Rights. In the thesis, basic rights in the constitutions made by countries of East Africa Community are examined. İn fact, the legislative bodies of each of these countries examined in detail the definitions of human rights concepts, the applicability of these rights, the organs which is responsible for protecting these rights, the progress of these rights, and the theoretical attempts by these governments to implement human rights.