Sustainable brand loyalty
Sürdürülebilir marka sadakati
  1. Tez No: 524874
  2. Yazar: İSMAİL HAKKI MAKSUDOĞLU
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BORA ERDAMAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka, Marka Sadakati, Apple, Türk Hava Yolları, Samsung, Coca Cola, Turkcell
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
Marka sadakati oluşturulması, markanın ve işletme başarısının sürdürülebilmesi hususunda oldukça önemli ve kritiktir. İşletmeler açısından marka sadakati oluşturulması, uzun dönemli karlılığın elde edilebilmesi ve piyasada rekabet avantajı elde edilmesi hususunda önem arz eden bir faktör niteliğindedir. Zira yüksek düzeyde marka bağlılığına sahip olan örgütler, piyasada ciddi üstünlüklere sahip olmaktadır. Bu çalışma çerçevesinde, (sürdürülebilir) marka sadakatinin ne olduğu ve sürdürülebilir işletme başarısı hususunda neden gerekli olduğunun araştırılması amaçlanmıştır. Araştırma kapsamında, hepsi birer uluslararası işletme konumunda bulunan Apple, Türk Havayolları (THY), Samsung, Coca Cola ve Turkcell işletmeleri örnek olarak seçilmiş ve bu işletmelerin markalama politikaları ile stratejileri, sürdürülebilir marka sadakati stratejileri uygulayıp uygulamadığı, uygulanmaması durumunda bu işletmeler açısından sürdürülebilir marka sadakatinin sağlanması hususunda neler yapılması gerektiği araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Building brand loyalty is very important and very crucial to maintain brand and business success. Making brand loyalty is becoming an important element to gain long-term profitability and competitive advantage for companies. Organizations obtaining high-level brand loyalty have huge advantages in the market. Within the scope of this study, it was aimed to investigate what (sustainable) brand loyalty is and why this is required for sustainable business success. In this regard, some international companies such as Apple, Turkish Airlines (THY), Samsung, Coca Cola and Turkcell were chosen to analyse their branding policies and strategies, and whether or not these companies implement sustainable brand loyalty strategies, and if not, what should be done to provide sustainable brand loyalty in terms of these companies.