Çalışanların kurumsal itibar algısına yönelik alkollü içecek sektöründe bir araştırma
A research on the corporate reputation of the employees in the beverage sector
  1. Tez No: 525062
  2. Yazar: ELİF ÜNAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHU ERGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Algısı, İç Paydaşlar, Corporate Reputation, Perception of Corporate Reputation, Internal Stakeholders
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Genel İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Değişen rekabet şartları ile kurumsal itibar şirketlerin en değerli varlıkları konumuna gelmiştir. Kurumsal itibar şirketlerin hayatlarının devam etmesine veya sonlanmasına sebep olabilecek önemdedir. Çalışmanın amacı içecek sektöründe faaliyet gösteren firma çalışanlarının kurumsal itibar algılarının demografik değişkenlere göre farklılaşıp farklılaşmadığını araştırmaktır. Veriler online anket tekniği ile 201 çalışandan elde edilmiş ve SPSS paket programı yardımıyla analiz edilmiştir. Çalışmanın sonucuna göre; pozisyon, cinsiyet ve yaşa göre kurumsal itibar algısının farklılaştığı tespit edilmiştir. Araştıma sonuçlarından yola çıkarak ilgili firmaya, çalışanları için eğitim yatırımı yapması, çalışma ortamlarını güzel ve kaliteli hale getirmesi, çalışanlar arasında kuvvetli iletişim kurması önerilebilir.
Özet (Çeviri)
Changing competitive conditions and corporate reputation have become the most valuable assets of companies. The company's reputation is important because it can cause companies to continue their lives or end their lives. In the study, via demographic questions asked Turkey to employees of companies operating in the beverage sector, is intended to determine the variability on the perception of corporate reputation measurement. SPSS analyzed 201 of the online questionnaires that were opened to the employees of the firm which operates in the beverage sector. According to the results of the study; it has been determined that the corporate reputation perception differs according to position, gender and age differences. As a result of the research; training investments for employees, increasing working environment quality and developing inter-employee communication can be proposed to the company.