Vibrational spectroscopic study on water complexes of ethionamide molecule
Etionamid molekülünün su kompleksleri üzerine titreşim spektroskopisi çalışması
  1. Tez No: 526080
  2. Yazar: UMAIMA SALEH MAHFOUTH ZERTI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BAYRAM DEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fourier Transform Infrared, Ethionamide, Attenuated Total Reflectance, Fourier Transform Infrared, Ethionamide, Attenuated Total Reflectance
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Nükleer Fizik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu tezde, serbest etionamid (ETH) molekülü ve olası etionamid-su komplekslerinin optimize edilmiş geometri parametreleri DFT/B3LYP ile 6-31G (d, p) baz seti kullanılarak belirlenmiştir. Geometri optimizasyon hesaplamasından sonra, en kararlı ETH molekülünün ve su komplekslerinin harmonik titreşimsel dalgasayıları ve IR siddetleri hesaplanmıştır. Titreşim modlarının atanması potansiyel enerji dağılımına (PED) dayalı olarak gerçekleştirilmiştir. etionamid (ETH) molekülü ve olası etionamid-su komplekslerinin FT-IR(Fourier Dönüşümli Kırmızı-Altı) spektrumları ATR(Zayıflatılmış Toplam Yansıma) unitesi ile katı fazda 4000-400 cm-1 aralığında kayıt edilmiştir. Deneysel ve teorik olarak elde edilen spektrumlar karşılaştırarak, dalga boylarındaki ve şiddetlerdeki değişmeler incelendi. Haziran 2018, 67 sayfa.
Özet (Çeviri)
In this thesis, optimized geometry parameters of free ethionamide (ETH) molecule and its possible ethionamide-water complexes were determined by using DFT/ B3LYP with 6-31G(d,p) basis set. After geometry optimization calculation, the harmonic vibrational wavenumbers and IR intensities of the most stable ETH molecule and its water complexes were calculated. The assignment of the vibrational modes was performed based on the potential energy distribution (PED). FTIR (Fourier Transform Infrared) spectra of the ETH and ETH-water complex were recorded with an ATR (Attenuated Total Reflectance) unit in the regions 4000-400 cm-1 in the solid phase. By comparing the experimental and theoretical obtained spectra, the variations in wavenumbers and intensity were examined. June 2018, 67 pages.