İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonu uygulanan infertil vakaların tam zamanlı izleme sisteminde (tıme lapse) multinükleuslu blastomer içeren embriyolarının blastokist aşamasına ulaşma oranlarının retrospektif olarak incelenmesi
A retrospective analysis of the rate of blastocyst progression of multinucleated blastomer-containing embryos in A full-time monitoring system (time lapse) of infertile cases with intracytoplasmic sperm injection
- Tez No: 526466
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET CINCIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Histoloji ve Embriyoloji, Histology and Embryology
- Anahtar Kelimeler: infertilite, intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu, time lapse, multinükleasyon, infertility, intracytoplasmic sperm injection, time lapse, multinucleation
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Klinik Embriyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
Bu tez çalışmasında; 2015-2017 yılları arasında Acıbadem Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'ne başvuran maternal yaş aralığı 25-40 olan, ICSI uygulaması yapılan, time lapse cihazında takip edilen ve multinükleasyonun saptandığı 59 infertil vakaya ait 279 embriyo değerlendirmeye alındı. 59 infertil vakanın toplamda multinükleasyon gösteren embriyoların %43,4'ünün blastokist aşamasına ulaştığı tespit edildi. Hastalar 0,05). Multinükleasyon, embriyo seçiminde önemli rol oynayan bir anomalidir ve tespitinin yapılması daha yüksek oranda gebelik ve canlı doğum eldesi için kritiktir, bu anomali için bir çok mekanizma öne sürülse de henüz tam olarak mekanizması keşfedilmemiştir. Bulduğumuz sonuçlar ileride yapılacak olan daha kapsamlı klinik çalışmalara fikir niteliğindedir fakat ileri çalışmalara da ihtiyaç vardır.
Özet (Çeviri)
In this thesis; between the years 2015-2017, 59 infertile event of 279 ebmryos who were admitted to Acıbadem Hospital In Vitro Fertilization Center were selected. The patients' maternal age range was 25-40 and ICSI application, time lapse device tracking were applied and multinucleation were detected. 59 infertile pairs reached a blastocyst stage of 43.4% showing multinucleation. Patients 0,05). Multinucleation is an anomaly that plays an important role in embryo selection and detection is critical for higher rates of pregnancy and live birth, although many mechanisms have been proposed for this anomaly, yet its mechanism has not yet been fully explored. While the results we have found may be of a more comprehensive clinical trial to be done in the future, further work is needed.