Temel eğitim çağında cinsiyet farklılıklarına dayalı sosyal ve kültürel dezavantajlı koşulların analizi Doğubayazıt örneği
Basic training era based on gender differences social and cultural analysi̇s of disabled conditions: Doğubayazit sample
- Tez No: 527913
- Danışmanlar: PROF. DR. MEVLÜT ÖZBEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Toplumsal Alan, Cinsiyet Farkı, Kültürel Yatkınlık, Bourdieu, Doğubayazıt, Temel Eğitim, Community Space, Gender Difference, Cultural Predisposition, Bourdieu, Dogubayazıt, Basic Education
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu çalışma, Doğubayazıt'ta yaşayan temel eğitim çağındaki öğrencilerin cinsiyet farklılıklarına dayanan sosyal ve kültürel açıdan dezavantaj oluşturan koşulların incelenmesini oluşturmaktadır. Bu amaçla yapılan çalışma, toplumsal faillerin kültürel ve sosyal durumları, pratik eğilimleri diğer bir deyişle habituslarını oluşturan ekonomik, sosyal, kültürel alanların ve bu alanların sosyal-tarihsel ve sosyal-ekonomik içeriklerinin betimlenmesini ve böylelikle de bireylerin eğilimlerini, pratiklerinin bu yatkınlık durumları içinde temellendiği mekânizmaların açığa çıkarılmasını hedeflemekteyiz. Bu çalışma tarihsel kültür incelemelerine duyarlı etnografik bir saha araştırması niteliğini taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
This study is aimed to investigate the conditions that constitute the social and cultural disadvantages of the students in the age of basic education living in Doğubayazıt based on gender differences. The aim of this study is to describe the cultural and social situations of social agents, in other words the economic, social and cultural fields of habitat and the social-historical and socio-economic contents of these areas and thus the tendencies of individuals and the mechanisms by which their practices are based on these tendencies we are targeting. This study is an ethnographic field investigation sensitive to historical cultural studies.