S-Godunova-Levin fonksiyonu ve integral eşitsizlikleri
S-Godunova-Levin functions and integral inequalities
  1. Tez No: 528166
  2. Yazar: LEYLA YOLCU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEZGİN AKBULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Konveks fonksiyon, Quasi-konveks fonksiyon, Hermite-Hadamard Eşitsizliği, Ostrowski Eşitsizliği, Hölder Eşitsizliği, Godunova-Levin fonksiyonu, s-Godunova-Levin fonksiyonu, Inequalities, convex function, quasi-convex function, Hermite-Hadamard's inequality, Ostrowski inequality, Hölder inequality, Godunova-Levin function, s-Godunova-Levin function
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
Bu tezde, s- Godunova-Levin fonksiyonu Hermite-Hadamard integral eşitsizliği bağlamında incelendi. Tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş başlığı altında tarihsel arka plana, ikinci bölüm, konu başlığıyla ilintili olan temel kavramlara, Godunova-Levin fonksiyonu tanımına ve diğer bazı konvekslik türlerine ayrıldı. Üçüncü bölüm, Hermite-Hadamard eşitsizliği ile ilgilidir.Ayrıca diğer çalışmalarda etkin rol oynayan ve diferensiyellenebilen fonksiyonlara uygulanabilen klasik eşitsizlikler bir araya getirildi. Dördüncü bölümde çalışmamızın temelini teşkil eden s-Godunova-Levin fonksiyonu ve bu fonksiyon ile ilgili literatürde olan eşitsizliklere yer verilmiştir. Son bölümde tezde bulunan teoremler göz önüne alınarak bilgi organize ve tasnif edildi, kısa yorumlar yapıldı ve önemli görülen noktalar vurgulandı.
Özet (Çeviri)
In this thesis, s- Godunova-Levin function examined in the context of Hermite-Hadamard integral inequality. This thesis consists of five chapter. The first chapter is devoted to historical background under the entry title heading, the second part is devoted to the basic concepts associated with the topic title; the definition of Godunova-Levin function and some other kind of convexity. Third chapter are related to Hermite-Hadamard inequality. Furthermore, The classical inequalities that can be applied to functions that play an active role in other studies and can be differentiated are combined. In the fourth chapter, s-Godunova-Levin function, which is the basis of the study and the integral inequalities in the literatür are written. In this sense, a number of comments were made in their context for the related lemma and inequalities. In the last part, the information of the literatüre was brought together and the information was organized and the important points wee marked.