Godunova-levin fonksiyonu üzerine integral eşitsizlikleri
Integral inequalities on the godunova-levin function
  1. Tez No: 675998
  2. Yazar: ESEN BAYRAM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURAT ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Konveks Fonksiyon, Quasi-Konveks Fonksiyon, Hermite-Hadamard Eşitsizliği, Ostrowski Eşitsizliği, Hölder Eşitsizliği, Godunova-Levin Fonksiyonu, h-Godunova-Levin Fonksiyonu, Convex Function, Quasi-Convex Function, Hermite-Hadamard's İnequality, Ostrowski İnequality, Hölder İnequality, Godunova-Levin Function, h- Godunova-Levin Function
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Matematik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Amaç: Bu çalışmada Godunova-Levin Fonksiyonu Üzerine İntegral Eşitsizlikleri konusunda yapılan araştırmalar detaylı bir şekilde sunulmuştur. Bahsi geçen konu ile ilgili tarihsel süreç incelenmiştir. Yöntem: Bu çalışma araştırmamızın temelini oluşturan Godunova-Levin fonksiyonu ve bu fonksiyon ile ilgili eşitsizliklerin derlemesini içermektedir. Bulgular: Literatür taraması sonucunda elde edilen verilere göre Godunova-Levin Fonksiyonu Üzerine İntegral Eşitsizlikleri konusunda yapılmış olan çalışmalarda elde edilen sonuçlar tasniflenmiştir. Sonuç: Araştırmada bulunan teoremlere ilişkin veriler özetlenmiş ve konu ile ilgili önemli hususlara dikkat çekilmiştir.
Özet (Çeviri)
Purpose: In this study, the literature on the topics of Integral Inequalities On The Godunova-Levin Function were presented in detail. The historical process of the aforementioned subject was explored. Method: This study consists of the Godunova-Levin function, which forms the backbone of the study, and a compilation of inequalities related to this function. Findings: Subsequent to the findings acquired from the literature review, the results from the studies concerning the topic of Integral Inequalities On The Godunova-Levin Function were sorted out. Results: Data regarding the theorems in the study were summarized and important aspects of the topic were brought to attention.