TMS 19 ve çalışanlara sağlanan faydalar standardı, Türkiye uygulamaları ve yansımaları
TAS 19 and employees benefits, practice and reflection of Turkey
- Tez No: 529283
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET HAYRİ DURMUŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, Finance
- Anahtar Kelimeler: TMS 19 Çalışanlara Sağlanan Faydalar Standardı, Kıdem Tazminatı, IAS 19 Employees Benefits, Severance Pay
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Muhasebe Denetim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Denetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
Bir ekonomik sistem içerisinde en önemli göstergelerden birisi istihdamdır. İstihdam aynı zamanda ekonomik durumun tabana yayılması, halkta karşılık bulması anlamına gelmektedir. İstihdamın teşviki için ise çalışanların mevcut durumlarının iyileştirilmesi ve çalışanlara belli yararların sağlanması gerekir. TMS 19 bu bağlamda, çalışanlara yarar sağlama bakımından diğer muhasebe sistemleri içerisinde ön plana çıkmaktadır. TMS 19'un çalışanlara sağladığı yararlar üzerine çalışmalar yapılmış olsa da, istihdam üzerine yeterli çalışma yapılmamıştır. Bu nedenle bu araştırmada, istihdam teşvikinde TMS 19 ve çalışanlara sağladığı yararların incelenmesi amaçlanmıştır. Tez çalışmasında doküman tarama yönteminden yararlanılmış, ayrıca içerik analiz teknikleri ile ilgili yönetmelik ve düzenlemelerin değerlendirilmesine yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
One of the most important indicators in an economic system is employment. At the same time, employment also means that the economic situation spreads to the base, and it finds a response. For the promotion of employment, it is necessary to improve the current situation of the employees and to provide certain benefits to the employees. In this context, IAS 19 is a major player in other accounting systems in terms of providing benefits to employees. Although IAS 19 has been working on the benefits to employees, there has not been enough work on employment. For this reason, in this survey, it was aimed to examine IAS 19 and the benefits it provides to employees in the employment incentive. Tissue scanning method was used in the thesis study, and the regulations and regulations related to content analysis techniques were evaluated.