TMS 19: Çalışanlara sağlanan faydalar standardının değerlendirilmesi ve mevcut uygulamalarla karşılaştırılması
TAS 19: Assessment of employees standard and comparison with current practices
  1. Tez No: 595585
  2. Yazar: ZEHRA KIZIL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FİKRET OTLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: TMS, TMS 19 Çalışanlara Sağlanan Faydalar, TMS, TMS 19 Employee Benefits
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Maliyet muhasebesinin önemli bir kalemini oluşturan personel maliyetlerinin, muhasebeleştirilmesi, tam ve gerçeğe uygun bir şekilde mali tablolara yansıtılması işletme yönetimi ve mali tablolar üzerinde yatırım kararı verecek olanlar için son derece önemlidir. TMS 19 Çalışanlara Sağlanan Faydalar Standardı 30.03.2006 tarihinden beri yürürlüktedir. Bu çalışmanın konusu olan TMS 19 Çalışanlara Sağlanan Faydalar Standardı işletmeler için çok önemli bir maliyet kalemi olan çalışan maliyetlerinin muhasebeleştirme esaslarını ortaya koymaktadır. TMS 19 Çalışanlara Sağlanan Faydaları; kısa vadeli faydalar, iş ilişkisi sonrasında sağlanan faydalar, diğer uzun vadeli faydalar ve iş ilişkisinin sona erdirilmesinden dolayı sağlanan faydalar olarak dört sınıfa ayırmıştır. Bu çalışmada TMS 19 Çalışanlara Sağlanan Faydalar standardı her yönüyle literatür tarayarak bilimsel yaklaşımla ele alınacaktır.
Özet (Çeviri)
Accounting of personnel costs, which constitute an important item of cost accounting, and being reflected in the financial statements in full and in a fair manner is extremely important for those who will make investment decisions on business management. TAS 19 Employee Benefits Standard is in effect since 30.03.2006.The TAS 19 Employee Benefits Standard, which is the subject of this study, sets out the accounting principles for employee costs, which is a very important cost item for enterprises. TAS 19 Employee Benefits; short-term benefits, post-employment benefits, other long-term benefits and benefits from termination of the business relationship. In this study, the TAS 19 Employee Benefits standard will be discussed with a scientific approach by scanning the literature in every aspect.