Examining the relationship between employee engagement and organisation reputation; Research in Oilibya Global Company
Çalışan katılımı ile örgütsel saygınlık arasındaki ilişkinin kurulması: Oilibya Global Company'de araştırma
- Tez No: 530070
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ŞULE TUZLUKAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Örgütsel saygınlık, çalışan katılımı, çalışan katılımının unsurları
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Atılım Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu çalışma, çalışan katılımı ile örgütsel saygınlık arasında var olan incelenmemiş olan bir ilişkiyi araştırmaktadır. Bu çalışmada tam olarak çalışan katılımının örgütsel saygınlık üzerindeki etkisi değerlendirilmektedir. Mevcut literatür ve bilgiler, çalışan katılımı ve örgütsel saygınlığın birçok kuruluşta yeni kavramlar olduğunu ve araştırmacıların, çalışan katılımı ve örgütsel saygınlık kavramlarını tanımlamak ve araştırmak üzerine yoğun bir şekilde odaklanmadıklarını göstermektedir. Ancak, çok az sayıda araştırmacı, bu iki kavram arasında var olan ilişkiyi belirlemek amacıyla çalışmalar yapmaya gayret etmiştir. Bu nedenle, çalışma esas olarak çalışan katılımı ve örgütsel saygınlık arasındaki ilişkiyi değerlendirmektedir. Araştırmacı, çalışan katılımının örgütsel saygınlık üzerindeki etkisi hakkında veri toplamak için bu çalışmaya katılanlar ile yapılan anketlerden yararlanmıştır. Çalışma, çalışma hipotezini test etmek ve değişkenlerin korelasyonunu belirlemek için SPSS V25 kullanmıştır. Araştırma bulgularına ve veri analizine dayanarak, bu çalışma çalışan katılımı ve örgütsel saygınlık arasında bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
This study examines the under-examined relationship that exists between employee engagement and organisational reputation. Precisely, the study evaluates the impact of employee engagement on organisational reputation. Existing literature and information shows that employee engagement and organisation reputation are new concepts in many organisations and researchers have not focused extensively on defining and exploring these concepts of employee engagement and organisation reputation. However, a few researchers have tried to conduct studies with the aim of establishing the relationship that exists between these two concepts. Therefore, the study mainly evaluates the relationship that exists between employee engagement and organisation reputation. The researcher used questionnaires to capture data from the participants 'of this study on the impact of employee engagement on organisation reputation. The study used SPSS V25 to test the study hypothesis as well as establish the correlation of the variables. Based on the research findings and data analysis, the study established that there is a relationship between employee engagement and organisation reputation. Keywords;- Organisational reputation, employee engagement, elements of employee engagement.