Türkiye'de gelir dağılımı
İncome disribution in Turkey
- Tez No: 530610
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NİHAT AKBIYIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Gelir, Gelir dağılımı, Yoksulluk, Birey, Toplum
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İnönü Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Yoksulluk, bireylerin yaşamlarının devamı için ihtiyaç duydukları kaynaklardan yoksun olmasını ifade edip hem gelişmiş, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin karşı karşıya kaldığı geniş yelpazeli bir sorundur. Yoksulluk olgusu sadece tek bir nedene bağlı olarak oluşmamakta; eğitim, sağlık, bölgesel farklılıklar, coğrafi koşullar, toplumdan dışlanma gibi birçok faktöre bağlı olarak varlığını hissettirmektedir. Gelir dağılımı kavramı da tam olarak burada ortaya çıkar. Bireyler yoksullaştıkça bunun gelir dağılımının bir sonucu olduğunu daha iyi anlamaktadırlar. Daha sonra ise bu kavramları araştırma gereği duymaktadırlar. Çalışmamızın amacı ise gelir dağılımı kavramını Dünya ve Türkiye örnekleriyle inceleyip, yoksulluk üzerindeki etkilerini ortaya koymaktır.
Özet (Çeviri)
Poverty is a wide range of problems that both developed, devoloping and underdeveloped countries face, they stated that in dividuals lack the resources they need for the continuation of their lives. The phenomenon of poverty does not depend on a single cause however it feels alot depending on factors such as the education, health, regional differences, geographic conditions and social exclusion. The concept of income distribution is exactly as shown here. Individuals get beter as they become poorer, this leads to injustice income distribution. And then they need to research these concepts. The aim of this study is to demonstrate the concept of income distribution examines the world and turkey samples, and their impact on poverty. Keywords : İncome,İincome disribution, Poverty, İndividual, Society