Kazakistan'ın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımında halkla ilişkiler faaliyetlerinin rolü: Kazak Hanlığı üzerine örnek bir inceleme
The role of public relations activities in the promotion of the historical and cultural values of Kazakhstan: A sample review on Kazakh Khanate
  1. Tez No: 530851
  2. Yazar: AIGUL MAZHIYEVA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜSEYİN KAZAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Kazakistan Cumhuriyeti, Ülke imajı, Tarihi-kültürel değerler, Halkla ilişkiler çalışmaları, Ülke tanıtımı, Republic of Kazakhstan, Country image, Historical-cultural values, Public relations works, Country promotion
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Kazakistan Cumhuriyeti, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bölgede yeni bağımsız olan devletlerden birisidir. Yakın zamanda ülke ile ilgili yapılan araştırmalar ortaya koymuştur ki Kazakistan'ın bir imaj sorunu vardır ve ülke imajının geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuya son yıllarda ülkede önem verilerek ülke imajının iyileştirilmesine yoğun çalışılmaktadır. Kazakistan eşsiz bir kültüre ve zengin tarihi-kültürel değerlere sahiptir. Kazakistan'ın bu zenginliklerinin dış dünyada daha iyi tanıtılarak ülke imajının yeniden şekillendirilmesi ve yabancıların ülkeye olan ilgisinin arttırılması mümkün olacaktır. Bu amaçla yapılacak planlı halkla ilişkiler çalışmaları ile ülke tanıtımında etkinliğe ulaşılabilir. Nitekim ülkede dış dünyaya ülkenin tanıtılması için halkla ilişkiler faaliyetlerine giderek daha fazla önem verildiği görülmektedir. Fakat ülkenin bu alanda yapacağı daha fazla girişimi olmalıdır. Bu yöndeki çabaların artırılarak devam ettirilmesi gerekmektedir. Betimsel tarama yöntemi kullanılarak hazırlanan çalışma literatüre katkı sunmayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
Republic of Kazakhstan is one of the states in the region which became independent after the dissolution of the former Union of Soviet Socialist Republics. Recently made studies about the country suggested that Kazakhstan has an image problem and it's needed to develop the country image. By giving importance to this issue in the country it's tried hard on enhancing the country image in recent years. Kazakhstan has a unique culture and rich historical-cultural values. By introducing these richnesses of Kazakhstan to outer World better, it will be possible to reshape the country image and increase the interests of foreigners to the country. For this purpose, it can be reached to efficiency in country promotion with planned public relations studies to be made. Thus, it's seen that gradually increasing importance to public relations studies is given in the country to introduce the country to outer world. But there is need to further initiatives of the country in this field. Efforts made in this direction should continue increasingly. 7The study prepared with the descriptive survey model aims to contribute to the literature.