Çıldırlı Aşık Şenlik'in şiirlerinin dili (giriş-gramer-metin-dizin)
The poetic language 'introduction-grmmar-text-index' of Çıldırlı Aşık Şenlik
  1. Tez No: 531015
  2. Yazar: ÖZLEM YILDIRIM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHARREM DAŞDEMİR
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Âşık Şenlik, şiir, gramer, dizin, Terekeme/Karapapak ağzı, Âşık Şenlik, poem, grammar, ındex, Terekeme/Karapapaq's dialect
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Dili Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 472
Özet
Bu çalışmada Âşık Şenlik'e ait 179 şiir dil özellikleri açısından incelenmiştir. Çalışma, üç bölümden oluşmaktadır:“Giriş”bölümünde Âşık Şenlik ve çalışmamızla ilgili genel bilgiler yer almaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde Âşık Şenlik'e ait 179 şiirin dil özellikleri ses ve şekil bilgisi hususiyetleri açısından incelenmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde Âşık Şenlik'e ait 179 şiir metni yer almaktadır. Çalışmanın son bölümünü teşkil eden“Dizin”kısmında Âşık Şenlik'e ait 179 şiirin kelimeleri gramatikal olarak sıralanmıştır. Sonuç bölümünde çalışmadan elde edilen sonuçlar maddeler halinde sunulmuş ve çalışmanın sonunda şekil bilgisi dizini ve kaynakçaya yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, 179 poems of Âşık Şenlik were examined in terms of language properties. The study consisted of three sections: The“Introduction”included general information about Âşık Şenlik and the present study. In the first section of the study, 179 poems of Âşık Şenlik were investigated in terms of language properties and sound and figure information. The second section of the study included the texts of 179 poems of Âşık Şenlik. In the“Index”, which was the final section of the study, the words of 179 poems of Âşık Şenlik were arrayed grammatically. The“Conclusion”represented the results obtained from the study in items and an index of figure information and references were involved at the end of the study.