Plotinus'un mistisizmi
Plotinus' mysticism
  1. Tez No: 532094
  2. Yazar: SEMA GÜLER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMA ÖNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Plotinus, Mistisizm, Bir, Plotinus, Mysticism, One
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Felsefe Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu tez çalışmasının amacı Plotinus'un düşünce sistemini en iyi şekilde incelemek ve Plotinus'un İslam dünyasındaki etkisini belirlemektir. Bu tez çalışmasında Plotinus'un mistisizmindeki temel kavramlara değinilmiş ve İslam felsefesindeki bazı filozoflarla karşılaştırılmıştır. Çalışmamızın Birinci Bölümünde Plotinus'un düşünce sisteminin oluştuğu ortam ve Plotinus'un hayatından bahsedilmektedir. İkinci Bölümde Plotinus'un ana problemine, mistisizminin temel kavramalarına ve Plotinus'un metafizik anlayışı ele alınmaktadır. Üçüncü Bölümde Plotinus'un sanat ve ahlak anlayışları ele alınmaktadır. Son olarak Dördüncü Bölümde Plotinus'un düşüncelerinin İslam felsefesindeki yeri ve önemi değerlendirilmektedir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this thesis is to examine the thought system of Plotinus in the best way and to determine the effect of Plotinus in the Islamic world.At the same time, the concept of Plotinus mysticism was touched upon in this thesis and Plotinus was compared with some philosophers in Islamic philosophy. In the first part of our work, the environment of Plotinus' thought system and the life of Plotinus are mentioned. The second part deals with the main problem of Plotinus, the basic concepts of mysticism and the metaphysical understanding of Plotinus. In the third chapter, Plotinus' works of art and morality are discussed. Finally, in Part Four, the place and the importance of the ideas of Plotinus in Islamic philosophy are evaluated.