Designing an English course for the development of oral communication skills of second year METU students
İkinci sınıf ODTÜ öğrencilerinin akademik sözel iletişim becerilerinin geliştirilmesine yönelik bir İngilizce dersinin tasarlanması
  1. Tez No: 53333
  2. Yazar: AYŞEM KARADAĞ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SABRİ KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İngiliz Dili Eğitimi, Ders Programı, Akademik Sözel İletişim Becerileri, Konuşma Becerileri iv, ELT, Course Design, Academic Oral Communication Skills, Speaking Skills iii
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
oz KİNCİ SINIF ODTÜ Ö?RENCİLERİNİN AKADEMİK SÖZEL İLETİŞİM BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK BİR İNGİLİZCE DERSİNİN TASARLANMASI Karadağ, Ayşem Yüksek Lisans İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Sabri KOÇ Eylül 1996, 167 Sayfa Bu çalışmanın amacı ODTÜ ikinci sınıf öğrencilerinin akademik sözel iletişim becerilerinin geliştirilmesine yönelik bir İngilizce ders programının önerilmesidir. Birinci bölümde konuyla ilgili genel bilgi verildikten sonra çalışmanın amacından ve sınırlarından söz edilmiştir, ikinci bölümde sözel iletişim becerüerinin öğretilmesi alanında yapılan çalışma ve araştırmalardan bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde öğrenci ve öğretmen anketlerinin hazırlanması ve uygulanması açıklanmıştır. Ayrıca bu bilgi toplama yöntemlerinden sağlanan veriler incelenmiş ve elde edilen sonuçlar sunulmuştur. Dördüncü bölümde öğrencilerin ihtiyaçları özetlenmiş, Koç'un (1992) program geliştirme modeline dayalı bir ders programı önerilmiştir. Bunlara ilaveten materyalin seçimi, gruplandırılması ve sıralaması, dersin uygulanması ve değerlendirilmesi açıklanmıştır. Son olarak bir ünite seçilmiş, bu ünitenin önerilere dayalı uygulanması öğretmen ve öğrenci kopyası halinde örnek olarak verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGNING AN ENGLISH COURSE FOR THE DEVELOPMENT OF ORAL COMMUNICATION SKILLS OF SECOND YEAR METU STUDENTS Karadağ, Ayşem M. A., Department of Foreign Languages Education Supervisor: Prof. Dr. Sabri KOÇ September 1996, 167 pages The aim of this study is to design an English course for developing the nesessary academic oral communication skills of the second year METU students. In Chapter I, general background to the study is presented and the problem, the aim and scope of the study are expressed. In Chapter II, a brief review of literature concerning studies in the field of teaching oral communication skills is discussed. In Chapter HI, the preparation and application of a questionnaire and an interview are explained. Also, the data obtained from these information gathering instruments are analyzed and the results are discussed. In Chapter IV, students' needs are summarized; a course program based on Koç' s (1992) modular course design is proposed; information about materials selection, grading and sequencing, implementation and evaluation of the course are given and a module is exemplified.