An Eclectic approach to teaching term poper writing
Dönem ödevi yazma öğretimine seçmeli bir yaklaşım
  1. Tez No: 53373
  2. Yazar: SERDAR YILDIRIM
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. JOSHUA BEAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Dönem ödevi Yazma, Yazma öğretiminde Yaklaşımlar, izlence Tasarımı. iv, Term Paper Writing, Approaches to Writing Instruction, Syllabus Design
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
öz dönem ödevi yazma öğretimine seçmeli bir yaklaşım Yıldırım, Serdar Yüksek Lisans, ingilizce Eğitimi Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Joshua Bear Ağustos 1996, 108 sayfa Bu çalışma yazma becerilerinin öğretiminde seçmeli (eklektik) bir yaklaşım izleyerek, Orta Doğu Teknik üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencilerine dönem ödevi yazma öğretimine yönelik bir izlence modeli önermekte ve öğrencilerin zorlanmadan yapabildikleri basit yazma ödevleri ile kendilerine bölüm derslerinde verilen dönem ödevi, rapor gibi çok daha karmaşık yazma ödevlerinin zorluk düzeyleri arasındaki farkı gidermeyi amaçlamaktadır. Dil öğretimi kapsamındaki yazma becerilerinin geliştirilmesine yönelik temel yaklaşımlar ile özellikle dönem ödevi yazma öğretimiyle ilgili yazının kısa bir incelemesi yapıldıktan sonra, yönlendirme ilkeleri, Psikoloji Bölümü öğrencilerine uygulanan bir sormaca ve alan öğretim görevlileri ile yapılan görüşmelerden elde edilen verilerin incelenmesi yoluyla belirlenen örnek izlence modeli ve bu yönde hazırlanmış bir ünite sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ECLECTIC APPROACH TO TEACHING TERM PAPER WRITING Yıldırım, Serdar M. A., Department of English Language Teaching Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Joshua Bear August 1996, 108 pages This study, taking an eclectic approach to writing instruction, suggests a model syllabus design for teaching term paper writing to students in the Department of Psychology at METU, and thereby aims to bridge the gap between the simple writing tasks the learners can handle and the much more complex ones, such as term papers, reports, etc., they are assigned in their departmental courses. Presenting a brief review of the major approaches that have characterized writing instruction in language teaching as well as the models specifically focusing on the teaching of term paper writing, the thesis introduces the model and a sample unit, the guidelines of which have been formulated on the basis of the analysis of data elicited through a questionnaire applied to students and a structured interview conducted with instructors in the Department of Psychology.