The Formal functions of the enclosure-exodus motif and literary allusions in Jane Eyre
Jone Eyre'de kapalı mekan-çıkış motifi ve göndermelerin yapısal işlevleri
  1. Tez No: 53408
  2. Yazar: EVA BANU SONSUZ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SEYFİ KARAKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Jane Evre. Kapalı Mekan-çıkış, Gönderme. IV, Jane Eyre. Enclosure, Exodus, Allusion, Intertextuahty. Ill
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
oz JANE EYRE' DE KAPALI MEKAN-ÇIKIŞ MOTİFİ VE GÖNDERMELERİN YAPISAL İŞLEVLERİ Sonsuz, Eva Banu Master, İngiliz Edebiyatı Bölümü Tez Yöneticisi: Prof Seyfi Karabaş Haziran 1996, 55 sayfa Bu tez, kapalı mekan-çıkış motifi ile göndermelerin Jane Evre' deki yapısal işlevi üzerinedir. Tezde incelenen kapalı mekan-çıkış motifi ve edebi yapıtların yanısn-a İncil ve masallara yapılan göndermelerin yapıtm gerçekmiş gibi algılanmasmdaki rolüdür. Yazarm metin ve okuyucu arasmda sağlam bir ilişki kurmayı bu iki yohı kullanarak nasıl başardığı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE FORMAL FUNCTIONS OF THE ENCLOSURE-EXODUS MOTIF AND LITERARY ALLUSIONS IN JANE EYRE Sonsuz, Eva Banu MA., Department of English Literature Supervisor: Prof. Seyfi Karabaş June 1996, 55 pages This thesis is on the formal functions of the enclosure-exodus motif and literary allusions in Jane Eyre. The thesis analyses the effect on verisimilitude of the enclosure- exodus motif and literary allusions including those of fairy tales and The Old and New Testaments. It is a piece of research on how the writer establishes a strong reader-text relationship through the use of the enclosure-exodus motif and intertextuahty.